spot_img
AcasăActualitateACTUALIZARE/ ALERTĂ ÎN BAIA MARE - Pacientă infectată cu COVID-19, plimbată prin...

ACTUALIZARE/ ALERTĂ ÎN BAIA MARE – Pacientă infectată cu COVID-19, plimbată prin spitale. A intrat în contact cu mai mulți medici și asistente

DISTRIBUIȚI

ALERTĂ în spitalele din Baia Mare! O femeie confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19 a băgat în alertă două spitale din oraș. Este vorba despre o femeie care s-ar fi prezentat de 3 ori în ultimele zile, potrivit surselor ActualMM, la secția UPU a Spitalului Județean. Aceasta ar fi fost trimisă, pentru problemele de sănătate pe care le acuza, la Spitalul de Boli Infecțioase, ulterior fiind din nou trimisă la Spitalul Județean.

Chiar și înainte de a ajunge la spital, femeia infectată cu virusul COVID-19 a intrat în contact cu mai mulți medici și asistente. Potrivit paginii de Facebook Atac la Cenzură, se pare că femeia este administratorul unei firme care livrează produse medicale. De asemenea, soțul femei este angajat la Consiliul Județean Maramureș.

Toți angajații Consiliului Județean Maramureș au fost trimiși de urgență acasă, azi, imediat după aflarea veștii. Nu avem încă un punct de vedere oficial cu privire la acest caz. Cert este, însă, că există posibilitatea atât ca medici și asistente să fie infectate cu virusul, cât și angajați ai Consiliului Județean Maramureș.

Femeia a fost transferată aseară la Cluj-Napoca. Surse ale ActualMM au declarat, de asemenea, că se ia în calcul carantinarea totală a Spitalului Județean din Baia Mare, la fel ca în cazul celui din Suceava.

ACTUALIZARE

Declarația Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare

Bolnava a venit ieri la ora 14:30 prin transfer de la Spitalul de Boli Infecţioase cu sindrom respirator acut sever pentru că necesita suport de terapie intensivă. Am spus tuturor colegilor să se comporte ca şi cu un pacient pozitiv, neştiind dacă e pozitiv sau nu, deoarece nu aveam rezultat. A fost internată în serviciul de Terapie Intensivă, iar seara, aproximativ la 21:30, ni s-a confirmat că este Covid pozitiv. Colegii de la Spitalul de Boli Infecţioase, ştiind situaţia, au făcut transferul la Cluj. Transferul iniţial de la Spitalul de Boli Infecţioase la Cluj, adică ieri la ora 14:30 ,nu a fost posibil pentru că nu aveau locuri disponibile în serviciul de Terapie Intensivă. Şi atunci, starea de sănătate fiind gravă, a fost trimisă la noi pentru internare în Terapie Intensivă, în eventualitatea intubaţiei. Nu a necesitat însă intubaţie şi a fost pusă pe mască de oxigen. Tot personalul care intră în contact cu un bolnav, dacă nu respectă normele de protecţie poată să transmită. Noi avem instructaje pe această linie, avem echipamente şi tot timpul am spus să folosească echipamentul şi protocoalele care sunt. Ne luăm multe măsuri de precauţie. Deocamdată este o anchetă epidemiologică în curs pe care o face Direcţia de Sănătate Publică Maramureş“.

Surse din Consiliul Județean Maramureș

Nu se pune problema închiderii Spitalului Județean de Urgență Baia Mare pentru că ar fi fost respectate toate protocoalele. Cât privește angajații Consiliului Județean Maramureș aceștia nu au fost astăzi la muncă, deci nu s-a pus problema trimiterii acestora acasă“.

Știre în curs de actualizare.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Nu au fost ieri la munca dar virusul nu a fost doar de ieri,nu tratati cu indiferenta angajatii consiliului judetean si cel al cadreleor medicale,trebuie facuta o ancheta cat mai precisa.Sanatate!

  2. Eu am fost azi la lucru… 🙂 lucrez în incinta Consiliului Judetean Maramureș și angajații au fost la lucru ca de-obicei.. Ei fac o zi da, o zi ba. Deci… O mare minciunica de mușamalizare..

  3. Interesant ca ziarul prezinta situatia fara nimic concred, sigur este vorba de cineva sus pus.
    Ati omis sa spuneti ca doamna a venit recent di Franta…..nu a respectat izolarea si este sotia cuiva di Consiliul Judetean……..desi se stie se prezibta nimic.
    Trist…..inconstienta piate ucide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA