Acasăoameni noiNEREGULI LA CNAS - Peste 50.000 de morți au primit card de...

NEREGULI LA CNAS – Peste 50.000 de morți au primit card de sănătate

spot_img

DISTRIBUIȚI

NEREGULI LA CNAS Problemele care se învârt în jurul noului card de sănătate și al sistemului electronic al acestuia continuă și în 2017, mai ales după ce s-au descoperit alte nereguli grave la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), scrie Libertatea.

NEREGULI LA CNAS Instituția care ar trebui să aibă grija că implementarea sistemului merge cât mai coerent a mai atins o performanță: CNAS a emis carduri de sănătate pentru aproape 55.600 de persoane moarte și a dublat cardurile pentru alte 150.000 de români.

Mai mult, CNAS a efectuat „plata nejustificată, în sumă estimată la 8.23 milioane lei, către furnizorul soluției informatice a cardului național de asigurări sociale de sănătate, reprezentând achiziția echipamentului Unitate de management fără documente justificative legale, care să probeze transferul dreptului de proprietate al acestu”, se mai arată în notele Curții de Conturi care au fost publicate după controalele efectuate.

Tot în urma controlului a rezultat că planul pentru investiția banilor a fost făcut pe genunchi pentru că nu au fost respectate prevederile legale în ceea ce privește proiectarea pe faze a investiției privind implementarea soluției informatice a cardului național de asigurări sociale de sănătate.

Adică nu s-au elaborat studii de prefezabilitate și fezabilitate a proiectului tehnic precum și a detaliilor de execuție.

continuarea AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA