Acasăoameni noiNEMULŢUMIŢI DE LEGEA SALARIZĂRII - Funcționarii publici anunță proteste după Paști

NEMULŢUMIŢI DE LEGEA SALARIZĂRII – Funcționarii publici anunță proteste după Paști

DISTRIBUIȚI

NEMULŢUMIŢI DE LEGEA SALARIZĂRII Funcționarii publici anunță proteste după Paște. Aceștia sunt nemulțumiți de conținutul legii salarizării și modul în care a fost elaborată această.

NEMULŢUMIŢI DE LEGEA SALARIZĂRII Funcționarii publici sunt nemulțumiți de proiectul Legii salarizării unitare și anunță proteste după Paște. Nemulțumirile sunt legate atât de modul în care a fost elaborat proiectul, cât și de conținutul acesteia, scrie Libertatea.

Funcționarii susțin că multe venituri vor scădea și că va avea loc o reîncadrare pentru tot personalul din administrația publică, odată cu aplicarea legii.

Aceștia se mai plâng de faptul că legea nu a fost rezultatul unei negocieri colective și că Ministerul Muncii și Guvernul îi pun în situația de a negocia cu Opoziția.

„Având în vedere ca proiectul legii salarizării prevede evaluarea posturilor din administraţia publica în vederea stabilirii salariilor de bază aferente acestora urmată de reîncadrarea personalului pe posturi( art 35 din proiect); ignorarea, în construcţia legii, a Deciziei CCR 794/2016, identificând un maxim al salariului mai mic decât cel aflat astăzi în plată, scoaterea asistentei sociale din familia ocupatională administratie pentru a nu fi reper în marirea salariilor angajatilor din UAT-uri şi Consiliile judetene, refuzul de a introduce în proiectul legii salarizării a unui articol conform căruia nimeni nu va suferi o diminuare salarială şi culminând cu discuţiile contradictorii avute cu Ministrul Muncii asupra diminuărilor salariale în familia ocupatională-administraţie, vă informăm că organizaţia noastră, SNFP, va demara acţiunile de protest imediat după sărbătorile pascale”, transmit sindicaliștii.

Proiectul legii salarizării unitare va fi semnat astăzi de coaliția de guvernare PSD-ALDE, iar săptămâna viitoare va ajunge în Parlament, pentru a primi votul final.

sursa INFO

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA