Acasă oameni noi NEGLIJENŢĂ - O tânără este în comă după o transfuzie cu o...

NEGLIJENŢĂ – O tânără este în comă după o transfuzie cu o grupă de sânge greşită (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

NEGLIJENŢĂ. Un nou incident şocant într-un spital din Capitală. O femeie a fost la un pas de moarte după ce i s-a făcut o transfuzie de sânge greşită. S-a întâmplat marţi, la Spitalul CF2, dar abia joi aseară o asistentă a recunoscut că i-a dat sânge din altă grupă. Între timp, medicii s-au chinut s-o salveze fără să ştie ce are, pentru că cei responsabili au ascuns problema. Este a doua oară, în mai puţin de o lună, când se repetă greşeala, după incidentul de la Spitalul de Arsuri.

Pacienta a fost operată marţi de cancer de col uterin la Spitalul CF 2 din Bucureşti. Transfuzia i-a fost făcută imediat după intervenţie, spune soţul femeii. Tânăra se trezise din anestezie când a văzut că pe punga de sânge scrie AB 4, iar ea are grupa 01. Le-ar fi spus imediat cadrelor medicale dar nu ar fi fost luată în seamă.

Sursele medicale spun că sângele pe care l-a primit femeia era pregătit pentru altcineva, dar asistenta nu a comparat grupa de pe pungă cu cea din fişa pacientei.

După aproximativ o oră, pacientei i s-a făcut rău, avea hemoragie masivă. A fost dusă imediat în sala de operaţii. Chirurgii au operat-o de încă două ori. Iniţial, au crezut că este o problemă de coagulare a sângelui.

Au fost chemaţi doi specialişti de la alte spitale bucureştene care au stabilizat-o cu greu.

Joi seară, la presiunea medicilor şi a familiei, o asistentă a recunoscut greşeala.

Vineri, pacienta a fost transferată în stare gravă, în comă indusă, la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Colegii de serviciu ai femeii au anunţat Ministerul Sănătăţii, iar la CF 2 au ajuns, pe rând, inspectorii sanitari, procurorii şi poliţiştii, care au deschis o anchetă.

Inspectorii sanitari au constatat că unitatea de transfuzie sanguină a spitalului nu este autorizată şi au dat o amendă de 20.000 de lei.

Acum două săptămâni, la Spitalul pentru Arsuri din Capitală a început o anchetă după decesul unei paciente căreia i s-a făcut transfuzie cu o grupă greşită de sânge. Femeia fusese muşcată de câini şi a ajuns la spital în şoc hemoragic. Un control a scos la iveală nereguli grave la unitatea de transfuzii sanguine a spitalului.

Sursa info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA