spot_img
Acasăoameni noiMUNCA LA NEGRU – Amenzi din ce în ce mai mari pentru...

MUNCA LA NEGRU – Amenzi din ce în ce mai mari pentru patroni

DISTRIBUIȚI

MUNCA LA NEGRU   Orice muncitor fără acte le poate aduce amenzi usturătoare, iar inspectorii pot chiar suspenda activiatatea firmelor în culpă. Există şi pedepse cu închisoarea: în cazul celor care au angajaţi care stau ilegal în România. Munca la negru este o ilegalitate care, de acum înainte, poate fi pedepsită şi cu închisoarea, dacă persoana angajată se află ilegal în România, scrie Știri.TVR.ro.

Codul muncii a fost schimbat şi orice angajat trebuie înscris în registrul salariaţilor cu o zi înainte de începerea programului.Turismul este unul dintre domeniile în care este des folosită munca la negru. În cursul verii, controalele autorităţilor s-au intensificat în judeţul Constanţa.

Mulţi patroni de pe litoral sfidează regulile, mai ales în perioada estivală. Numai în luna iulie, inspectorii OPC au identificat peste 500 de poersoane care prestau servicii fără a avea un contract de muncă.

Angajatorii reclamă şi ei lacune ale legii. La nivel naţional, în primul trimestru al anului, inspectorii Ministerului Muncii i-au amendat cu milioane de lei pe patronii care aveau muncitori cu muncă nenormată.

La fel şi ofiţerii de la Imigrări, care au găsit sute de străini ce lucrau la negru, pe teritoriului României. Noile sancţiuni pentru munca la negru vor deveni efective după ce se vor elabora şi normele de aplicare.

 

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA