spot_img
Acasăoameni noiMODIFICĂRI - Se schimbă cel mai important document al maşinii

MODIFICĂRI – Se schimbă cel mai important document al maşinii

DISTRIBUIȚI

MODIFICĂRI Registrul Auto Român anunţă că un nou model de Carte de Identitate de Vehiculului (CIV), cel mai important document furnizat de RAR, va fi eliberat începând din acest an.

 MODIFICĂRI Revista Capital a intrat în posesia noii variante a cărţii de identitate a vehiculului (CIV).

 

Oficialii RAR spun că modificările vor fi introduse pentru că maşinile s-au modernizat, iar documentul poate fi citit cu uşurinţă.

„Ca în orice domeniu, şi în cel al autovehiculelor rutiere s-a înregistrat o evoluţie firească semnificativă, materializată atât prin modificări legislative, cât şi prin proces tehnologic. Acest fapt a generat necesitatea menţionării în CIV a unor caracteristici noi ale vehiculelor rutiere, care au fost inserate de-a lungul timpului în modelul actual de formular CIV. Totuşi, pentru ca informaţiile din CIV (care devin mai complexe) să fie mau uşor de regăsit/interpretat, Registrul Auto Român a considerat că trebuie efectuate unele modificări ale formularului CIV utilizat în prezent. Modificările vizează în principal structurarea unor date existente în CIV (rubrici dedicate pentru numărul de omologare CE de tip, normă de poluare CE, cod naţional de emisii, valoare CO2) şi introducerea unor informatii noi cum ar fi masa maximă tehnic admisibilă a ansamblului de vehicule, masa reală, distanţa dintre axe, sistem de propulsie şi suspensie. În subsidiar, s-au avut în vedere numerotarea rubricilor în concordanţă cu cele din certificatul de înmatriculare (Directiva 199/37/CE) şi creşterea lizibilităţii înscrisurilor”, a explicat directorul general al RAR, George Dincă.

Oficialul RAR ne-a precizat că proprietarii vehiculelor nu vor fi obligaţi să-şi schimbe cărţile de identitate deja eliberate.

CIV cuprinde principalele caracteristici constructive şi elementele de identificare ale unui vehicul rutier, care reprezintă în acelaşi timp, datele oficiale ale vehiculului, utilizate ulterior de toate instituţiile din România ce efectuează activităţi legate de domeniu vehiculelor rutiere (impozite, taxe, autorizări, verificări tehnice). La rândul ei, autoritatea de înmatriculare completează în CIV deţinătorii succesivi ai vehiculului.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA