Acasă oameni noi MITĂ - Rețeta anti-DNA a unui primar PSD

MITĂ – Rețeta anti-DNA a unui primar PSD

DISTRIBUIȚI

Care era reţeta folosită de primarul din Reşiţa, Mihai Stepanescu (PSD), pentru a nu fi prins că lua mită? Potrivit documentelor de la dosar, citate de Adevarul, edilul a apelat la mai multe trucuri pentru a nu pica pe tehnica de interceptare.

Primarul municipiului Reşiţa (reședința județului Caraş-Severin), Mihai Stepanescu, trimis în judecată pentru două infracţiuni de luare de mită, a recunoscut în faţa procurorilor DNA acuzaţiile de corupţie. Acelaşi lucru l-au făcut şi mituitorul, afaceristul Stelian Tăune, şi complicele edilului, Antonia Şandru.

În schimbul banilor, primarul urma să-l favorizeze pe afacerist la atribuirea unor contracte de lucrări de interes public. Şpaga ar fi fost un procent de aproximativ 10% din valoare plăţilor efectuate de Primăria Reşiţa către societatea Elis Pavaje – reprezentată de Tăune. Martorul sub acoperire „Constantin Dragnea“ a povestit la DNA că primarul încasa banii prin intermediul Antoniei Şandru, o prietenă a edilului – într-un apartament al acesteia din Timişoara.

Anchetatorii au constatat că primarul Stepanescu era foarte prudent: la întâlniri vorbea şoptit, la telefon stabilea doar întâlnirile fără alte detalii, şi în mod frecvent obişnuia să scrie pe hârtii sau bileţele ceea ce dorea să-i comunice lui Tăune, după care ştergea cu pixul ceea ce a scris şi cerea înapoi bileţelele, pentru a se asigura că nu vor intra în posesia altor persoane.

Stepanescu evita orice discuţie în autoturismele Primăriei, de frica microfoanelor. De altfel, el i-a recomandat Antoniei Şandru să aibă grijă să nu fie înregistrată: „Ai mare grijă la telefoane, te rog, şi la mesaje“, „A meu îi de serviciu, e ascultat“ sau „Şi să laşi celularele, bată-le Dumnezeu, că-s pe post de reportofon“, erau sfaturile primarului către prietena sa.

Sursa: stiripesurse.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA