Acasăoameni noiMINISTRUL SĂNĂTĂȚII – Legi mai dure pentru farmaciile care vând angro medicamente

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII – Legi mai dure pentru farmaciile care vând angro medicamente

DISTRIBUIȚI

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII  va propune înăsprirea legislației pentru farmaciile care vând angro medicamente către depozite. Florian Bodog spune că, prin faptul că farmaciile fac această tranzacție, medicamentele ajung la exportul intracomunitar.

„Intenţionăm să facem o modificare legislativă şi suntem chiar trecuţi pe plan la Guvern pentru modificare legislativă în sensul introducerii aceleiaşi sancţiuni şi pentru farmacii şi vrem să înăsprim acest regim pentru că nu am putut să mă gândesc că o farmacie poate să aibă această iresponsabilitate să vândă en gros către un depozit în condiţiile în care se cunoaşte foarte clar că aceste medicamente merg la export intracomunitar, care nu este interzis, dar este interzis farmaciei prin lege să vândă depozitului”, a spus Florian Bodog, potrivit Mediafax.

Ministrul Sănătății a precizat că farmaciile care vor fi depistate că vând angro medicamente vor rămâne fără licență.

Anunțul ministrului vine la o zi după ce acesta a declarat că a solicitat blocarea exportului de vaccin și că intenționează să ia aceeași măsură și în cazul exportului de medicamente intracomunitar.

„Intenționez să solicit blocarea exportului intracomunitar pentru mai multe medicamente în perioada care va urma, asta însemnând săptămâna viitoare. Pentru absolut toate medicamentele care sunt prevăzute în programele naționale de sănătate, pentru medicamentele prevăzute în programele de oncologie, pentru medicamentele pentru copiii cu leucemie. Pentru toate medicamentele care dispar de pe piață și pentru care am semnale că nu se găsesc în farmacii sau că nu pot fi aprovizionate la timp”, a mai spus Bodog.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA