spot_img
Acasăoameni noiMINISTRUL ECONOMIEI VREA MAJORAREA REDEVENȚELOR – Apele termale și de izvor din...

MINISTRUL ECONOMIEI VREA MAJORAREA REDEVENȚELOR – Apele termale și de izvor din România ar putea ajunge produse de lux. Patronii din turismul balneoclimateric se tem că vor da faliment

DISTRIBUIȚI

MINISTRUL ECONOMIEI VREA MAJORAREA REDEVENȚELOR  Vin vremuri grele pentru staţiunile balneare din România. Un proiect legislativ al Ministerului Economiei prevede creşterea redevenţelor datorate statului cu până la 200%. Potrivit patronilor din turismul balnear, o asemenea creştere ar însemna calea spre un faliment sigur. Acelaşi proiect prevede şi supra-impozitarea apelor de izvor îmbuteliate pe care le găsim în magazine.

Statul ar urma să încaseze un euro pe metru cub de apă geotermală, 2 euro pentru apele terapeutice, 3 euro pentru cea medicinală și 4 pentru apa minerală naturală și de izvor.

Pentru patronii din turismul balneoclimateric, noile redevențe înseamnă costuri mai mari și scumpirea serviciilor oferite. Clienții fideli ai bazelor de tratament din Băile Felix, dar și patronii își fac deja calcule. Unii operatori se tem că vor da faliment dacă legea va fi adoptată în formă propusă.

Nici furnizorii de apă de masă sau de apă de izvor, până de curând exceptaţi de la plata redevențelor, nu vor fi ocoliți de modificările legislative. Ar putea fi obligați să plătească statului 4 euro pe metru cub extras.

În replică, Ministerul Economiei spune că se află în permanentă consultare cu toți cei vizați de proiect și caută soluții care să nu afecteze activitatea turismului balneoclimateric. Proiectul legislativ este, deocamdată, în dezbatere publică.

Sursă info.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA