AcasăsiugariuMIERCUREA CENUŞII - Catolicii romano-catolici intra în Postul Mare

MIERCUREA CENUŞII – Catolicii romano-catolici intra în Postul Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

MIERCUREA CENUŞII Postul Mare începe azi, 1 martie, pentru credincioşii romano-catolici. E o zi specială, numită Miercurea Cenuşii, zi de penitenţă, când se ţine post şi abstinenţă de la carne, dar mai cu seamă se meditează asupra vremelniciei omului pe acest pământ.

MIERCUREA CENUŞII În calendarul romano-catolic,  Miercurea Cenuşii deschide şirul celor 40 de zile până la Sărbătoarea Învierii Domnului cu o ceremonie de binecuvântare cu totul aparte.

Preoţii presară pe fruntea credincioşilor cenuşa provenită  din arderea rămurelelor de salcie sfinţite în Duminica Floriilor de anul trecut şi  rostesc următoarea formulă: “Adu-ţi aminte, omule, că din pământ eşti şi în pământ te vei întoarce”.

Este o avertizare asupra faptului că  sufletul e cu mult mai însemnat  decât  trupul.

Este o zi în care catolicii nu numai că reflectă asupra lor, ci  intră în dialog cu Dumnezeu şi – a  asemenea lui Iov care şi-a turnat cenuşă în cap – repetă actul de penitenţă şi jurământ faţă de divinitate.

În acest an, Paștele catolic și cel ortodox cad în aceeași zi, la 16 aprilie. În 2018, catolicii vor sărbători Învierea Domnului la 1 aprilie, iar ortodocșii la 8 aprilie.

ActualMM

sursa FOTO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA