Acasăoameni noiMAREA NEAGRĂ - Seism de 3,7 grade pe scara Richter

MAREA NEAGRĂ – Seism de 3,7 grade pe scara Richter

spot_img

DISTRIBUIȚI

MAREA NEAGRĂ Cutremur în Marea Neagră în această dimineață. Seism cu magnitudinea de 3.7 pe scara Richter s-a produs la cinci kilometri adâncime, la ora 06:47, ora României, scrie Libertatea.

MAREA NEAGRĂ Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean epicentrul a fost localizat la coordonatele 41.82 N/41.73 E la 258 km V de Tbilisi (pop: 1,050,000), 21 km N de Bat’umi (pop: 122,000) și 4 km V de Kobuleti (pop: 18,600), toate din Georgia.

Ultimul cutremur înaintea celui de azi a avut loc în Marea Neagră, pe 16 decembrie, a avut magnitudinea de 2.9 grade și epicentrul la 239 km NV de Ankara și 47 km N de Zonguldak, ambele din Turcia.

O astfel de situaţie nu ar fi o premieră în România, dat fiind faptul că în 1901 un val seismic înalt de patru metri a lovit litoralul românesc şi cel bulgăresc.

Cutremurul din Marea Neagră din anul 1901 a provocat un tsunami

Cutremurul din Marea Neagră din anul 1901 a fost cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Marea Neagră.

Seismul cu o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter a generat un tsunami de 4 – 5 metri înălțime, provocând dislocări ale malurilor și consecințe devastatoare în zona de coastă din sudul Mangaliei, multe sate fiind distruse.

Epicentrul seismului a fost localizat la est de Capul Caliacra (nord-estul Bulgariei), în apropiere de granița cu România, pe falia Shabla și s-a simțit în Bulgaria și în Dobrogea, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA