AcasăActualitate112MARAMUREȘ | ȚEAPĂ ONLINE - Cum a ajuns o maramureșeancă să plătească...

MARAMUREȘ | ȚEAPĂ ONLINE – Cum a ajuns o maramureșeancă să plătească 15.000 de euro în încercarea de a obține un credit de 10.000

DISTRIBUIȚI

Joi, 9 februarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară emis de către Judecătoria Dragomirești, pe raza municipiului Brăila, în urma comiterii unei infracțiuni de înșelăciune.

În fapt, la data de 21 decembrie 2022, polițiștii Postului de Poliție Comunal Rozavlea au fost sesizați prin plângere, de către o femeie de 54 de ani din Rozavlea, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.

Femeia a relatat faptul că a solicitat on-line, prin intermediul unei aplicații mobile, aprobarea unui credit în valoare de 10.000 euro.

În urma conversațiilor purtate cu așa zisul reprezentant al băncii, acesteia i-au fost solicitate prin inducerea în eroare în mod succesiv, mai multe sume de bani, cumulând în total suma de aproximativ 15.000 de euro, în vederea achitării anumitor taxe și activării contului de unde urma să retragă suma obținută prin programul de creditare.

În urma perchezițiilor efectuate au fost depistați un bărbat și o femeie ambii fiind bănuiți de comiterea faptei și au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

În baza mandatelor de aducere, cele două persoane de 50 de ani, au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, ocazie cu care polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Aceștia au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, urmând ca în cursul zilei de azi, 10 februarie, să fie prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Serviciul Operațiuni Speciale Maramureș, Serviciul de Investigații Criminale Brăila și Serviciul de Acțiuni Speciale Brăila.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA