AcasăActualitate112MARAMUREȘ | STATISTICI ÎNFIORĂTOARE… - 22 de morți și 60 de răniți...

MARAMUREȘ | STATISTICI ÎNFIORĂTOARE… – 22 de morți și 60 de răniți grav în doar câteva luni, pe drumurile din județ. Polițiștii fac apel către șoferi: respectarea legislației rutiere SALVEAZĂ VIEȚI

spot_img

DISTRIBUIȚI

Acțiunile polițiștilor de la rutieră au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, iar respectarea regulilor de circulație de către toți cetățenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplă în jurul nostru.

Deși statistica ne arată că numărul și consecințele accidentelor rutiere sunt în scădere, dramele care se întâmplă pe drumurile din țară ne cutremură de fiecare dată.

De aceea, facem un apel la toți participanții la trafic să circule cu respectarea legii – doar așa putem fii cu toții în siguranță.

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2022, la nivelul județului Maramureș , au fost înregistrate 76 de accidente rutiere grave, 22 soldate cu persoane decedate și 60 răniți grav.

Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021 numărul accidentelor rutiere este același, cu o creștere de 3 persoane decedate și cu 8 mai puține persoane rănite grav.

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum (17 accidente) și indisciplina pietonilor (14 accidente).

De asemenea, printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave sunt și abaterile bicicliștilor (7,9%), rezultând 6 accidente, soldate cu decesul a 2 persoane şi rănirea gravă a altor 4, circulația pe sens opus (7,9%), fiind înregistrate 6 accidente, soldate cu decesul a 2 persoane şi rănirea gravă a altor 2 și neacordarea priorității de trecere a pietonilor (10,5%), fiind înregistrate 8 accidente, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor 7.

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 66,8% din totalul accidentelor rutiere grave.

Totodată, cele cinci cauze menționate anterior au generat 68,% din totalul deceselor, 22,6% reprezentând indisciplina pietonilor, 22,6% nerespectarea regimului legal de viteză, 9% indisciplina bicicliștilor, 9% circulația pe sens opus și 4,8% neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au fost desfășurate 902 de acțiuni, 191 pentru respectarea regimului legal de viteză, 334 privind depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, 35 privind indisciplina bicicliștilor,25 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 51 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Astfel, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, au fost aplicate 32.086 de sancțiuni contravenționale, dintre care 106 pentru indisciplina pietonilor, 10.315 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 56 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 139 pentru indisciplina bicicliștilor, 71 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și nouă pentru indisciplina conducătorilor de trotinete.

De asemenea, au fost reținute 3.129 de permise de conducere, dintre care 1.528 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 141 pentru consumul de alcool (contravenție), 56 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor și 78 pentru neacordare prioritate de trecere vehiculelor.

La nivelul județului, polițiștii au retras 696 certificate de înmatriculare/înregistrare, dintre care 339 pentru deficiențe tehnice, 16 neconcordanță dintre datele din document și caracteristicile tehnice ale vehiculului, iar restul de 341 pentru alte situații, fiind retrase, totodată, și 104 de plăcuțe de înmatriculare și imobilizate 87 de vehicule.

De asemenea, au fost constatate 772 de infracțiuni la regimul rutier, dintre care 209 reprezentând alcoolemie peste limita admisă, 108 sunt infracțiuni de conducere fără permis, 34 de fapte de conducere cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului, retras, anulat ori suspendat, 80 infracțiuni de conducere sub influența unor substanțe psihoactive.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța rutieră vor continua.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA