Acasăoameni noiMAJORARE - ANAF a majorat plafonul datoriilor contribuabililor făcute publice

MAJORARE – ANAF a majorat plafonul datoriilor contribuabililor făcute publice

DISTRIBUIȚI

ANAF a majorat cuantumul minim al datoriilor la buget care vor fi publicate pe pagina de internet a instituției în 30 aprilie. Pentru persoane fizice plafonul a fost ridicat la 1500 lei, de la 100 lei cât fusese stabilit anterior.

În cazul marilor contribuabili, plafonul a fost ridicat la 100.000 lei, la contribuabilii mijlocii la 50.000 lei, iar în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv persoane fizice care au obligații fiscale restante aferente activităților economice desfășurate independent sau profesiilor liberale limita a fost stabilită la 10.000 lei, a anunțat ANAF.

În februarie, instituția a anunțat că va publica numele persoanelor fizice care au obligații fiscale de plată restante de peste 100 de lei, vizând îmbunătățirea colectării taxelor.

Potrivit instituției, decizia de ridicare a plafonurilor are la bază prevenirea și reducerea arieratelor la bugetul general consolidat, precum și costurile necesare notificării.

În perioada următoare, contribuabilii ale căror restanțe fiscale înregistrate trebuie publicate vor primi notificări conținând cuantumul datoriilor pentru a avea posibilitatea stingerii acestora sau clarificării situației fiscale.

Ziarul Finaciar

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA