spot_img
AcasăOPINIILUPUL ȘI NĂRAVUL - Dragnea, după modelul Băsescu

LUPUL ȘI NĂRAVUL – Dragnea, după modelul Băsescu

spot_img

DISTRIBUIȚI

LUPUL ȘI NĂRAVUL Este destul de limpede că modelul politic al lui Dragnea nu este Iliescu. Sau Năstase. Cu atât mai puțin ar putea fi vorba de modelul Băsescu, zic unii, al cărui cinism voluntarist nu se potrivește nici măcar temperamental cu pisiceala blândeții care zgârie rău din comportamentul dragnist.

Nu e deloc așa: pisiceala dragnistă e de la teatru. Nu s-a pisicit deloc blând acest pesedist de origine pedelistă atunci când a fost cazul să-l trădeze pe Geoană pentru Ponta și, mai apoi, pe Ponta pentru sine. Iar pe vremea lui Ponta nu s-a pisicit deloc atunci când, împreună cu Victor Viorel, au acceptat reformarea PSD prin intermediul DNA. Acum, sub ochii noștri, tudosieni, bădălăi, țuțuieni înveninați, zice Dragnea, de glonțul pahonț al președintelui, pățesc pățanii puse la cale de șeful PSD.

E clar că modelul din umbră e băsist. Cinic, voluntarist și iute răzbunător. E clar, de asemenea, că Dragnea nu vrea desecretizarea protocoalelor statului paralel (ceea ce, ar cere urmări juridice mult prea ample, în care și Dragnea ar fi lovit). Nu vrea (nu cere) nici măcar desecretizarea celor 80 de mandate de interceptări kovesiste din perioada campaniei prezidențiale a lui Ponta (comandate de Băsescu în folosul Udrei). Ce trădări vor mai sta pitite și acolo devreme ce Coldea a jucat contra candidatului Ponta?!!

De ce a evitat Comisia „Sufrageria“ să urmărească cum oamenii lui Geoană au fost împiedicați să cerceteze eventualele fraude de la alegerile prezidențiale din 2009?

Din aceleași motive pentru care – vom vedea curând – nici cercetarea statului paralel la Comisia SRI nu merge în direcția în care ar putea găsi bombele: urmele electronice ale zecilor de rechizitorii penale scrise de ofițerii SRI și transmise prin e-mail către DNA.

Ar sări în aer o șandrama prin care și Dragnea s-a cam plimbat, ca Vodă prin lobodă. Să-l credem pe cuvântul său de pionier când ne spune că, gata, e sătul de atâtea paralele la stat, încât, uite, în loc să avem chiar un stat, noi avem o zebră!? Evident, nu. Din păcate, opoziția față de acest băsist mascat este teribil de mediocră: nu vede (nu vrea să vadă, are ordin să nu vadă) bârnele din comportamentul său real, ci inventează, zilnic, câte un pai numai bun de suflat dume în fundul său mult prea lățit peste țară.

Trecerea șefului actual al PSD în tabăra cu băieții buni (care e, deocamdată, o mulțime vidă) s-ar vedea după fapte. Dragnea a considerat că acestea ar trebui să fie faptele de guvernare. Dar ce guvernează coaliția PSD-ALDE? Toată zebra sau doar o dungă de pe costumul ei… penal?

Ioan Buduca

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA