Acasăoameni noiLUA BANI DE LA STUDENȚI - Profesor universitar, condamnat la închisoare pentru...

LUA BANI DE LA STUDENȚI – Profesor universitar, condamnat la închisoare pentru mită 

spot_img

DISTRIBUIȚI

LUA BANI DE LA STUDENȚI Alexe Călin Mureșan, cadru universitar la Universitatea de Petrol și Gaze (UPG) din Ploiești, a fost prins în flagrant în timp ce lua mii de euro de la studenți pentru a-i promova examenele în sesiunea de restanțe.

Magistrații Tribunalului Prahova l-au condamnat, luni, pe profesorul universitar Alexe Călin Mureșan la trei ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.

Profesorul de matematică este acuzat că a primit bani în perioada 17 mai 1015 – 5 septembrie 2016. Instanța a dispus suspendarea pedepsei, Mureșan fiind plasat sub supraveghere timp de trei ani, relatează Agerpres.

Mai mult, instanța a stabilit că Alexe Călin Mureșan nu-și poate exercita profesia de cadru didactic pe o perioadă de trei ani de la rămânrea definitivă a hotărârii. Bărbatul nu poate fi ales în funcții publice sau să ocupe funcții care implică exercițiul autorității de stat.

Tribunalul Prahova a hotărât confiscarea sumei de 44.140 de lei. Totodată, Alexe Călin Mureșan este obligat să plătească suma de 11.000 de lei ce reprezintă cheltuieli judiciare avansate de stat.

Decizia instanței poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

În septembrie 2016, Alexe Călin Mureșan a fost prins în flagrant după ce a luat mită de la aproape 50 de studenți pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanțe.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA