Acasă oameni noi LOVITURĂ PENTRU DNA – Procuror acuzat că înregistra martorii protejați

LOVITURĂ PENTRU DNA – Procuror acuzat că înregistra martorii protejați

DISTRIBUIȚI

LOVITURĂ PENTRU DNA  Fostul şef al ONPM Adrian Bărăscu cere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cercetarea penală a magistratului DNA Florentina Mirică pe care o acuză că în mod pretins nelegal a dispus montarea de tehnică de înregistrare ambientală în birourile Oficiului şi a deconspirat numele lucrătorilor, inclusiv a celor ce au cerut în mod expres protejarea datelor personale.


Fostul şef al Oficiului Naţional de Protecţie a Martorilor (ONPM) este judecat pentru fapte de abuz în serviciu în legătură cu modalitatea în care a făcut achiziţii pe vremea când era şeful Oficiului. Acesta a fost anchetat de magistratul DNA Florentina Mirică.

După trimiterea în judecată Adrian Barascu a depus o plângere penală la PICCJ în care reclamă fapte de abuz în serviciu, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi divulgare a secretului profesional, fapte pretins făcute de Mirică pe parcursul instrumentării dosarului ONPM. Vocea.biz a obţinut în exclusivitate plângerea fostului şef al ONPM şi sesizarea adresată CSM în care acesta acuză magistratul că a dispus în mod presupus nelegal montarea de tehnică de înregistrare în birourile Oficiului, fapt ce ar fi interzis de lege, că a divulgat numele lucrătorilor cu identitate protejată, ce ar conduce indirect la deconspirarea martorilor protejaţi şi chiar a numelui unuia dintre martorii ameninţaţi aflaţi sub protecţia serviciului.

LOVITURĂ PENTRU DNA
În plângerea să Bărăscu notează calitatea de inculpat în dosarul ONPM şi arată că magistratul Mirică ”a divulgat identitatea personalului O.N.P.M. ( atât a inculpaţilor din Dosarul nr. 596/P/2015, cât şi a martorilor audiaţi în dosarul menţionat- lucrători activi sau pensionaţi din cadrul ONPM, a divulgat identitatea martorului ameninţat Mihăilă Marius Florin, prin ataşarea la dosarul 596/P/2015 a Ordonanţei din 07 iulie 2015 prin care i s-a acordat acestuia statut de martor ameninţat şi, pe cale de consecinţă, i s-au acordat măsuri de protecţie,inclusiv cu privire la identitatea acestuia, a încălcat regimul unor informaţii clasificate prin montarea în biroul conducătorilor structurii ONPM de mijloacele de interceptare, informaţii care aveau regim «Zona de securitate Clasa I» birouri în care potrivit legii nu se putea monta tehnică de supraveghere”.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA