Acasăoameni noiLICITAȚIE - Omul de afaceri Adrian Thiess confirmă că a cumpărat drapelul...

LICITAȚIE – Omul de afaceri Adrian Thiess confirmă că a cumpărat drapelul lui Avram Iancu

DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Adrian Thiess a declarat joi, pentru Agerpres, că a cumpărat drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu – achiziția fiind „un efort a 20 – 25 de persoane” – și că intenționează să expună acest obiect în mai multe orașe din țară.

„Nu l-am licitat eu pentru mine personal. Împreună cu prieteni, parteneri de afaceri, amici am considerat că este un bun național. Este vorba despre cel mai mare erou național al românilor din Transilvania”, a afirmat Thiess.

Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu — vedeta licitației colecției „Corneliu Vadim Tudor” de miercuri de la Casa Artmark — a fost adjudecat la prețul de 105.000 de euro.

Thiess a spus că această achiziție a fost „un efort a 20 — 25 de persoane”, care își vor declina identitatea dacă doresc. „Probabil că va hotărî fiecare. Poate când o să fie momentul să prezentăm (drapelul — n.r.) ne vom duce împreună și ne vom bucura”, a spus el.

Omul de afaceri își dorește ca drapelul să fie prezentat în țară, un itinerariu nefiind deocamdată stabilit. „A fost important să securizăm acest bun național și stabilim ulterior”, a adăugat Thiess, care a arătat că, probabil, startul acestei serii de prezentări publice va fi la Cluj-Napoca.

O parte din cei prezenți la licitația de miercuri, de la sediul Artmark, și-au exprimat dorința ca acest obiect să fie expus pentru publicul larg.

Mai multe aici.

Sursa: Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA