AcasăsiugariuLA CATEDRALĂ – Simpozionul Familia azi. In memoriam pr. Ilie Moldovan

LA CATEDRALĂ – Simpozionul Familia azi. In memoriam pr. Ilie Moldovan

DISTRIBUIȚI

LA CATEDRALĂ  Asociația “MARAMUREŞ pentru VIAŢĂ și FAMILIE”, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, organizează luni, 20 februarie, de la orele 17:30, la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare, ediția I a Simpozionului Familia azi. In memoriam Pr. Ilie Moldovan.

Evenimentul va cuprinde o sesiune de comunicări despre familie.

Vor lua cuvântul invitaţi din diferite domenii de activitate: Pr. Dr. Cristian ŞTEFAN – “Familia, celula vie a societăţii şi a neamului românesc”, Conf. Univ. Dr. Sebastian MOLDOVAN – “Cum se creşte o familie?”, Conf. Univ. Dr. Delia SUIOGAN – “Rolul familiei în mediile tradiţionale. Devenire şi actualitate”, psiholog Adela Ioana BONTOŞ – “Rolul familiei în formarea adolescentului”, avocat Norbert ANGHELESCU – “Copilul în societate şi familie”.

În cadrul simpozionului vor fi oferite și câteva momente artistice susţinute de tineri din ATOCEM, ASCOR şi Ansamblul Transilvania, care își propun prin cântec să evidenţieze valoarea familiei.

Evenimentul este și un moment de cinstire a amintirii preotului profesor dr. Ilie Moldovan, trecut la Domnul în urmă cu cinci ani. Părintele prof. Ilie Moldovan a realizat un adevărat apostolat prin țară, încercând să salveze neamul de la pieire prin modelul personal de familie, dar și prin scrisul teologic, prin misiunea jertfelnică și cuvintele sale pline de trăire și forță, pe care le-a rostit la întâlnirile cu studenții, dar și la conferințele susținute cu diferite ocazii. În ultimii ani ai vieții, pr. Ilie Moldovan a fost președinte de onoare a Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România. În memoria pr.prof.dr. Ilie Moldovan, duminică, 19 februarie, după Sfânta Liturghie, la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime”din Baia Mare va fi săvârșit un parastas.

Totodată , la finalul simpozionului, Asociaţia MARAMUREŞ pentru VIAŢĂ şi FAMILIE va prezenta Manifestările Pro-Vita (ediţia a II-a), ce se vor desfăşura pe parcursul lunii martie.

Marius Sima, Președinte al Asociaţiei „MARAMUREŞ pentru VIAŢĂ şi FAMILIE

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA