Acasă OPINII JOACĂ TARE ȘI EFICIENT - Sebastian Ghiță schimbă din mers

JOACĂ TARE ȘI EFICIENT – Sebastian Ghiță schimbă din mers

DISTRIBUIȚI

JOACĂ TARE ȘI EFICIENT Confirmarea cea mai importantă a episodului 8 este că Sebastian Ghiţă trăiește. E viu, conectat la actualitatea imediată, pe fază, incisiv.

Întrerupe seria filmuleţelor de la biroul cu ceașcă roșie și schimbă din mers, pe audio cu inserții documentare, pentru că a intervenit o urgență: e momentul să-i aplice lovitura de grație lui Florian Coldea.

Între episodul 7 și episodul 8 s-au scurs trei zile. Mult pentru nerăbdarea noastră, dar de înțeles: agitația produsă de dezvăluirile din 7, ieșirea din catalepsie a instituțiilor însărcinate cu vigilența națională, impuneau o pauză de evaluare.

Echipa suport de acasă, din interiorul SRI, l-a informat prompt pe Sebi cum decurge rezistența lui Florian. Că acesta nu se lasă cu una cu două, și încearcă să satureze cu tot felul de explicații și documente, aparent solide, setea de informații a comisiei care-l verifică. Apărarea acestuia trebuie demontată fără menajamente și în timp util. Dacă respectiva comisie apucă să se pronunțe favorabil lui Coldea, dând crezare poveștilor și facturilor livrate de el, după aia va fi mai greu, lucrurile s-ar putea complica.

Astfel a decis Ghiță că episoadele filmate și montate de el acasă, înainte de plecare, pot fi temporar întrerupte pentru a face loc unei intervenții aproape live, cu șișul la carotida țintei.

Dezvăluirile referitoare la facturile false cu care Coldea s-a mai scos odată în fața unei comisii interne a SRI și, mai ales, prezentarea facturilor originale aflate la plătitorul de fapt al serviciilor, adică la Ghiță, sunt atât de năucitoare încât ar trebui să-l oblige pe Coldea fie la capitulare necondiționată fie la apărare disperată, punând la bătaie cele mai grele secrete pe care le deține. Despre Kovesi, despre Băsescu, despre Iohannis.

Căderea lui Coldea și rămânerea pe post a lui Kovesi pare, în momentul acesta, o combinație de neconceput. Cine ar încerca-o s-ar sinucide politic… definitiv (ca să nemuresc o reclama la otrava de gândaci care ne-a stricat atâtea mese promițătoare). Chiar dacă ar fi în urma unui ordin imperios, de-afară.

Tot ce mai pot face acum susținătorii externi ai doamnei Kovesi pentru favorita lor ar fi să o extragă din acest scandal cât mai rapid și fără valuri, oferindu-i o sinecură internațională și oprind astfel dezvăluirile lui Sebastian Ghiță. Care, așa cum anticipam încă de la declanșarea lor, sunt gândite într-un crescendo de gravitate până la ireparabil și vor căpăta, cu fiecare nou episod, valențe tot mai distrugătoare și tot mai îndreptate spre vârful piramidei.

Personal, mi-aș dori ca rezistența pe post a Laurei Kovesi să mai dureze puțin. Preț de vreo încă 3-4 episoade din serialul oferit de Sebastian Ghiță. Am mai afla, astfel, despre grozăviile monștrilor creați de Traian Băsescu și ar crește șansele ca naivii încă impregnați de băsism, koveșism, deneaism și alte aurolacuri să înțeleagă pe cine au susținut.

***

kovesi-basescu.mtcnuf96xv

Ideal ar fi ca “sistemul” să nu fie doar amputat ci și decapitat. Asta ar însemna să se ajungă cu ghilotina dreptății până la Traian Băsescu. Probabil că acum, la final umilitor de aventură, și Coldea și Kovesi se întreabă unde au greșit. Nu unde au greșit față de români, căci asta o știu ei cu siguranță, ba chiar au premeditat-o, ci unde au greșit față de planul lor diabolic, de acaparare totală a puterii.

Încerc să le dau eu o explicație: au greșit nearestându-l, la momentul potrivit, pe Traian Băsescu. Momentul potrivit a fost la începutul lui 2015, când Kovesi era în apogeul popularității și credibilității iar Traian Băsescu nu-și revenise încă după plecarea de la Cotroceni.

Dacă temutul binom l-ar fi arestat, scurt, pe capo del tuti capi, așa cum era el atunci, și plin de bube penale, și urât de popor, și descumpănit de pierderea puterii, n-ar mai fi avut parte azi de răzbunarea lui furibundă.

S-au gândit să-l slăbească prin incercuire, atacându-l la Udrea și la familie. Mare eroare! Au pierdut astfel și momentul oportun de atac și l-au și întărâtat să intre tranșant în luptă, împotriva lor.

Dar, în fine, pedepsirea lui Băsescu e un alt subiect, din alt complot. Deocamdată asistăm la stingerea lui Coldea și la crepusculul Codruței.

Destine, era să zic, “de astre”. Destine de meteoriți.

Contele de Saint Germain

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

NICI O ZI FĂRĂ ȘOFERI BĂUȚI LA VOLAN – Doi șoferi din Tăuți și Săcălășeni și-au petrecut noaptea la spital, cu polițiștii

Aseară, în jurul orei 22.30, poliţiştii Postului de Poliţie Recea au oprit pentru control un autovehicul care era condus în localitatea Săsar, pe str...

MÂNDRIE PENTRU BAIA MARE – Băimăreanca Natalia Iocsak, pe podium la Campionatul Național de Drift

E clar că anul 2020 e de uitat pentru majoritatea dintre noi. Nici Campionatul Național de drift n-a fost scutit de surprize neplăcute, etapele...

SOLIDARITATE – Maramureșul și Clujul asigură componente sanguine pentru spitalele din Bistrița

Centrele din Cluj şi Maramureş vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unităţile sanitare de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, până la redeschiderea Centrului de...

ULTIMA ORĂ – Primarul din Sighet, internat în spital după ce s-a infectat cu Coronavirus. Primăria, ÎNCHISĂ

Informații de ultimă oră transmise de CJSU Maramureș. Primarul în funcție din Sighetu Marmației, Horia Vasile Scubli, a fost găsit pozitiv cu noul Coronavirus...

DE PE LA NOI… – Tânăr din Baia Mare, amendat de polițiști după ce a inserat logo-ul unui site de firme porno pe o...

Epoca în care oamenii erau exploatați, asupriți, în care nu își puteau exprima liber opiniile, în care privilegiile erau împărțite după diferite criterii care...