Acasăoameni noiJAGUAR(I) CU ACTE FALSE - Două mașini de lux au fost confiscate...

JAGUAR(I) CU ACTE FALSE – Două mașini de lux au fost confiscate la granița cu Ungaria (FOTO)

DISTRIBUIȚI

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Bors – I.T.P.F. Oradea au depistat doi cetateni lituanieni (o femeie si un barbat) care incercau sa introduca ilegal in tara doua autoturisme marca Jaguar cu documente false.

In data de 19.09.2015, in jurul orei 16.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Bors, judetul Bihor, s-au prezentat pentru a intra in tara doi cetateni lituanieni, Danguole P., in varsta de 31 de ani si Zydrunas K., in varsta de 34 de ani, ambii conducand cate un autoturism marca Jaguar, model F-Type, cu numere de inmatriculare lituaniene.

Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera au constatat ca certificatele de inmatriculare ale celor doua autoturisme nu intrunesc conditiile de forma si fond ale unora autentice, fiind false. Astfel, cele doua persoane impreuna cu autoturismele au fost conduse la sediul S.P.F. Bors pentru continuarea cercetarilor.

In urma verificarilor efectuate in baza de date, s-a stabilit ca numerele de inmatriculare ale celor doua autoturisme figureaza ca fiind atribuite unor alte masini. Totodata, s-a constatat ca seriile de caroserie poansonate pe masinile prezente in punct, nu intrunesc elementele specifice fabricantului, fiind contrafacute. De asemenea, politistii de frontiera au constatat ca Zydrunas K. are permisul de conducere auto suspendat din data de 01.09.2015.

Fata de cele constatate, barbatul a declarat ca a fost contactat in Germania de un cetatean rus, pentru a transporta cele doua autoturisme in Bulgaria, contra sumei de 500 de euro si nu avea cunostinta despre neregulile constatate.

Cele doua autoturisme, in valoare de aproximativ 120.000 euro fiecare, au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F. Oradea, pana la finalizarea cercetarilor.

Persoanelor in cauza li s-au intocmit acte de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere de inmatriculare false, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, iar barbatului si pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de catre o persoana al carui drept de a conduce a fost suspendat.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA