Acasăoameni noiINVAZIE - Insecte periculoase pe litoral. Doi turiști au ajuns la spital

INVAZIE – Insecte periculoase pe litoral. Doi turiști au ajuns la spital

spot_img

DISTRIBUIȚI

 

INVAZIE Distracţia la mare s-a terminat la spital pentru o bunică şi nepotul ei. Copilul de patru ani şi jumătate a ajuns la urgenţă din cauza ciupiturilor de ţânţari. Aceste insecte au invadat litoralul. La Constanţa, primarul a găsit o soluţie pentru turişti: să-şi cumpere creme de protecţie. Şi asta după ce autorităţile au dat numai în acest an 2 milioane de lei pentru a stârpi ţânţarii. Firma de dezinsecţie deţinută de familia unui fost şef SPP dă vina pe vreme, dar specialiştii cred că de vină este substanţa folosită, relatează Digi24.

Medicii din Constanţa spun că numai în ultimele cinci zile au îngrijit 15 copii cu înţepături de ţânţari şi păianjeni.Primarul susţine că a sesizat firma care se ocupă de dezinsecţia în oraş şi a ameninţat că nu va mai da bani. Până atunci a găsit o soluţie: turiştii să-şi cumpere creme.

 

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa: „Recomandăm populaţiei să folosească creme şi sprayuri reperente”.

Primăria a alocat 2 milioane de lei pentru 2016, dar până acum s-au cheltuit aproape 400.000 de lei.

În timp ce firma de dezinsecţie dă vina pe vreme, specialiştii spun că substanţele nu sunt eficiente.

Cristina Linte, purtătorul de cuvânt al DSV Constanţa: „Se folosesc tot timpul aceleaşi substanţe şi aceştia în timp au devenit imuni. Aceste soluţii utilizate pentru dezinsecţia insectelor trebuie să fie reîmprospătate”.

Valentin Olteanu, responsabilul firmei de dezinsecţie: „A fost o perioadă de o lună şi jumătate cu foarte multe ploi. Tot ce stropeam, în timpul ploilor se spălau. Dintr-o dată a apărut căldura, şi a dus la înmulţirea excesivă a acestor ţânţari. Să dispară ţânţarul de pe suprafaţa pământului nu avem cum”.

Firma de dezinsecţie din Constanţa are 20 de angajaţi şi a semnat contract cu primăria în 2009. Pe 25 de ani, 10 milioane de euro. După 2 ani însă primarul de atunci Radu Mazăre s-a răzgândit şi printr-un act adiţional a redus durata înţelegerii până la finalul anului 2017. 

Continuarea AICI.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA