spot_img
AcasăsiugariuÎNTÂLNIRI DE BREASLĂ - Conferinţe preoţeşti în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

ÎNTÂLNIRI DE BREASLĂ – Conferinţe preoţeşti în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

DISTRIBUIȚI

Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a prezidat marţi, 13 octombrie, Conferinţa preoţească de toamnă, la care au participat preoţii din protopopiatele Satu Mare, Carei şi Oaş şi care s-a desfăşurat în catedrala nouă din Negreşti Oaş.

Comunicarea cu tema „Educaţia creştină în concepţia Sfântului Ioan Gură de Aur” a fost întocmită şi susţinută de Mihai Chira, protopopul de Vişeu şi a fost precedată de Sfânta Liturghie şi de slujba de Te-Deum. După prezentarea lucrării, părintele consilier Virgil Jicărean, coordonator al sectorului Pictură bisericească şi patrimoniu sacru, a prezentat referatul cu tema Pictura bisericească, specific ortodox, canonicitate, erminie, program iconografic, spaţiu eclesial, conform unui comunicat al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Luni 12 octombrie, a avut loc Conferinţa preoţească de toamnă la Catedrala din Baia Mare, la care au participat 230 preoţi din protopopiatele Baia Mare, Lăpuş şi Chioar. Conferinţa a fost prezidată de PS Iustin Sigheteanul. A fost prezentată, de asemenea, lucrarea cu tema Educaţia creştină în concepţia Sfântului Ioan Gură de Aur de către Mihai Chira, protopopul de Vişeu. Conferinţa a fost precedată de Sfânta Liturghie şi de slujba de Te-Deum. De asemenea, pr. cons. Virgil Jicărean a prezentat referatul cu privire la pictura bisericească. La sfârşit a fost prezentată cartea Minunile săvârşite de Iisus Hristos de pr. dr. Silviu Negruţiu, din Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Azi, 15 octombrie, are loc conferinţa preoţilor din protopopiatele Sighet şi Vişeu, în oraşul Vişeu de Sus. Tema conferinţei de toamnă din cadrul Episcopia Maramureşului şi Sătmarului se încadrează în tematica generală a Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi a Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii în Patriarhia Română. (Oana Rusu)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA