AcasăsiugariuÎNTÂLNIRE - Adunarea Eparhială a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a avut loc...

ÎNTÂLNIRE – Adunarea Eparhială a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a avut loc astăzi la Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Adunarea Eparhială a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului s-a întrunit astăzi, 6 februarie. Evenimentul s-a desfăşurat la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare. Înainte de Adunarea Eparhială a avut loc Sfânta Liturghie, la ora 8:00, urmată de Te Deum.
„În această slujbă îi dăm slavă lui Dumnezeu pentru ajutorul Său, pentru toate darurile pe care le revarsă peste noi pe parcursul unui an ca să ne putem aduce la îndeplinire toate lucrurile pe care le hotărâm, pe care le votăm și asupra cărora deliberăm și ne angajăm ca să le împlinim pentru binele Bisericii noastre și pentru binele și sporul și consolidarea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Până la urmă Biserica Ortodoxă este cea care a fost, este și va rămâne întotdeauna cu poporul român și care i-a asigurat dăinuirea în istorie. Și în toată existența ei a fost pavăză și scut, și mângâiere și întărire și salvare din toate primejdiile”, a spus Preasfințitul Iustin Sigheteanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

În cadrul Adunării Eparhiale, care a avut loc în Sala „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, au fost prezentate rapoartele de activitate pentru anul care a trecut. La Adunare a participat și ÎPS Justinian Chira, arhiepiscopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului, precum și Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

„Dau slavă lui Dumnezeu că ne-a ajutat să ne vedem și să mă vedeți. Este foarte important acest lucru. Adunarea Eparhială are un rol deosebit în viața Bisericii Ortodoxe. Biserica Ortodoxă nu este o biserică clericală, ci o biserică a lui Dumnezeu. Văzându-vă aici mi-am amintit de câteva cuvinte pe care le-am publicat într-o publicație a noastră în care spuneam că admir ordinea și disciplina pe care o constatăm în jurul nostru. În jurul nostru este o lume întreagă, Cosmosul lui Dumnezeu, și aici pe pământ este Biserica lui Dumnezeu. Noi suntem Biserica lui Hristos. Așa cum sus în cer este ordine și disciplină și în Biserica lui Hristos este ordine și disciplină. Pe acestea se caracterizează Biserica Ortodoxă pentru că singura, Biserica Ortodoxă, a păstrat rânduielile date de Dumnezeu. De aceea admir când vă văd așa de față”, a spus ÎPS Justinian Chira, arhiepiscopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului.

În cadrul luării de cuvânt, ÎPS Justinian Chira a arătat cât de important este statul românesc și ca un reprezentant al statului să respecte Biserica, făcând referire la primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

adunare eparhiala (2)

„Sunt încântat că văd aici și reprezentantul statului nostru românesc. Biserica Ortodoxă nu face nicio deosebire între stat și biserică. Asta e ceea ce caracterizează Biserica Ortodoxă. Nu e împotriva statului indiferent ce nuanță are statul. Statul este o rânduială dată de Dumnezeu. De aceea Biserica a respectat întotdeauna statul. Iar statul adevărat și bărbații de stați adevărați au respectat întotdeauna Biserica, indiferent că a fost creștin ori nu a fost creștin, statul a respectat Biserica. Pe aceasta s-a clădit un stat sănătos, un stat luminos, un stat adevărat, un stat organizat”, a mai adăugat Justinian Chira, arhiepiscopul ortodox al Maramureșului și Sătmarului.
Adunarea Eparhială este compusă din clerici și mireni. Întâlnirea de astăzi a fost prima adunare eparhială din acest an.
Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA