spot_img
Acasăoameni noiINSPECŢIA JUDICIARĂ - Procurorul DNA Mircea Negulescu a încălcat legea

INSPECŢIA JUDICIARĂ – Procurorul DNA Mircea Negulescu a încălcat legea

spot_img

DISTRIBUIȚI

INSPECŢIA JUDICIARĂ Inspecția Judiciară a stabilit, marți dimineață, că procurorul Mircea Negulescu a încălcat legea, după ce plenul CSM a luat decizia suspendării sale din magistratură, ca urmare a unor înregistrări difuzate de postul România TV în care se presupune că acesta ar fi discutat cu soţia unui inculpat căreia îi dezvăluie date şi amănunte din dosare penale.

INSPECŢIA JUDICIARĂ Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 15 februarie, ca urmare a apariției în mass-media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu.

„Ulterior au fost înregistrate și conexate la prima lucrare sesizările, având același obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de un alt petent.

Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnați în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) și j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor”, preciza IJ.

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumenta la DNA Ploiești dosarul Ponta — Ghiță — Blair, ceruse în urmă cu câteva săptămâni încetarea activității în cadrul DNA și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, după apariția în spațiul public a înregistrării audio.

sursa INFO

sursa FOTO

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA