Acasăoameni noiINDEPENDENTĂ - O frumoasă de la MTV este bucureșteancă dar a ajuns...

INDEPENDENTĂ – O frumoasă de la MTV este bucureșteancă dar a ajuns primar într-o comună din Arad

DISTRIBUIȚI

Locuitorii comunei arădene Pietriș au ales-o pe Irina Onescu în funcția de primar. Are 31 de ani și este unul dintre cei mai nonconformiști primari din țară.

A lucrat pentru MTV, unde a produs emisiunea MTV Passport, iar apoi s-a ocupat de organizarea unor festivaluri de muzică sau competiții sportive. Printre acestea se numără „Route68 Summerfest” sau „Drumul Regelui”, un maraton de ciclism care a ajuns la cea de-a treia ediție.

Irina Onescu s-a născut și a crescut în București, a învățat la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și a absolvit cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București.

În 2008, la 23 de ani, a deschis o firmă de producție audio-video. După câțiva ani a lăsat agitația din București și s-a mutat în micul sat din Arad, unde sunt doar 500 de locuitori, potrivit aradon.ro.

În copilărie a venit destul de des pe Valea Mureșului împreună cu părinții ei, de profesie geologi. Ulterior, părinții au cumpărat o casă în Petriș, iar majoritatea vacanțelor și le-a petrecut acolo.

S-a descis să candideze în urma tragediei din Clubul Colectiv. „Am avut prieteni care se aflau acolo și au scăpat cu zile, dar și prieteni care nu au mai ieșit la lumină. Pentru prima dată, corupția făcea victime în mica noastră bulă de confort, a tinerilor frumoși și rebeli, în rândul apropiaților. Nu mai puteam rămâne indiferentă la o realitate strâmbă și distrugătoare”, a declarat tânăra, citată de aradon.ro.

„Oamenii aleg primarul după culoare sufletului, nu după culoarea politică”

A câștigat la limită, cu doar trei voturi în plus față de principalul concurent. Irina Onescu a obținut 207 voturi, iar contracandidatul 204 voturi.

A ales să candideze independentă pentru că „la sat doctrina de partid este egală cu zero, iar în comunitățile mici, oamenii aleg primarul după culoarea sufletului, nu după culoarea politică”. Campania electorală și-a făcut-o mergând din poartă în poartă și discutând cu oamenii.

Noul primar din Petriș vrea să îmbunătățească infrastructura comunei și să atragă investitori străini. Vrea să depună proiecte pentru obținerea fondurilor europene nerambursabile.

„Trebuie să recuperăm teren la capitolul fonduri europene, atât în administrație, cât și la nivel de comunitate. I-am încurajat și îi voi încuraja pe micii fermieri și producători să își dezvolte activitatea cu sprijin european”, a mai spus primărița din Petriș.

Sursa: greatnews.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA