AcasăsiugariuÎNDEMN - Mesaj al Papei Francisc cu prilejul Zilei Mondiale de Combatere...

ÎNDEMN – Mesaj al Papei Francisc cu prilejul Zilei Mondiale de Combatere a Leprei

DISTRIBUIȚI

Papa Francisc a afirmat că lepra continuă să-i afecteze „mai ales pe cei mai săraci și marginalizați” și a amintit cât de importantă este solidaritatea „față de frații și surorile care au rămas cu invalidități din cauza acestei boli”, relatează EFE duminică.

Suveranul pontif a adresat acest mesaj de la fereastra palatului apostolic de la Vatican, după rugăciunea „Angelus”, cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Leprei, care se marchează anual în ultima duminică din luna ianuarie.

Pe toată durata slujbei din această zi, Papa Bergoglio a avut alături doi copii italieni participanți la Caravana pentru Pace 2016, acțiune organizată de Acțiunea Catolică din Roma care a reunit în Piața Sfântul Petru aproximativ 3.000 de credincioși.

„Condiția umană nu poate fi niciodată motiv de excludere”, a reamintit Sfântul Părinte în cuvântul său, în care a vorbit despre milostivirea lui Dumnezeu.

„Religia nu trebuie considerată ca o afacere omenească” prin care unii caută „să-l contracteze pe Dumnezeu în propriul lor interes”, a mai atras atenția Papa Francisc.

Ziua Mondială de Combaterea a Leprei a început să fie marcată în 1954 la inițiativa filantropului și scriitorului francez Raoul Follereau și are ca obiectiv sensibilizarea societății în legătură cu această boală gravă. În 2016, acțiunile organizate cu acest prilej au ca mesaj „A trăi înseamnă să ajuți (pe alții) să trăiască”, potrivit Radio Vatican.

Cele mai recente date publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că 214.000 de oameni s-au îmbolnăvit de lepră în anul 2014, scrie ziarul spaniol „El Pais”. Această maladie poate fi tratată cu medicamente începând din 1982, iar din 1995, OMS a oferit tratament gratuit, astfel încât aproximativ 16 milioane de persoane s-au vindecat în ultimele decenii.

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA