spot_img
Acasăoameni noiINCREDIBIL - Gest superb făcut de un primar maghiar din România de...

INCREDIBIL – Gest superb făcut de un primar maghiar din România de 1 Decembrie

DISTRIBUIȚI

Într-o perioadă în care discursurile extremiste se înmulțesc îngrijorător, primarul din Vâlcele a făcut un gest de normalitate.

După arestarea lui Beke Istvan Attila de către autorităților statului român și punerea acestuia sub acuzare pentru desfășurarea de activități cu caracter terorist discursurile extremiste s-au înmulțit în România și Ungaria ca și ciupercile după ploaie.

Atât liderii români care vor să-și facă capital de imagine prin promovarea urii față de maghiari cât și scelerații maghiari care vor cu orice preț să rupă așa zisul Ținut Secuiesc de România au turat ma maxim motoarele propagandei care incită la ură și la discriminare.

Mass-media a preluat fără nici un discernământ toate aceste aberații și tabloul prezentat opiniei publice din România a părut mai degrabă unul conflictual decât unul în care câțiva indivizi de la marginea societății încearcă să desfășoare acțiuni care nu sunt acceptate de majoritatea românilor și maghiarilor din Covasna sau din Harghita.

În acestă perioadă un primar ales pe listele UDMR, edil al comunei Vâlcele, a făcut un gest de normalitate care a atrecut aproape neobservat de mass-media care este doritoare de can-can, de scandal și de orice altceva în afară de gesturi normale.

Primarul Kovacs Laszlo a participat la festivitățile prilejuite de Ziua Națională a României din municipiul Sfântul Gheorghe însoțit de o delegație de tineri îmbrăcați atât în costume naționale românești cât și secuiești, iar la piept a purtat eșarfa tricoloră a României, ca orice primar al acestei țări.

Acesta a declarat pentru ziarul Mesagerul de Covasna că el nu a fost ales primar de doar de maghiari ci și de români așa că datoria lui este să-i reprezinte pe toți locuitorii comunei și să fie alături de aceștia cu prilejul Zilei Naționale a României.

Gestul primarului, unul de demintate și de bun simț, a fost prezentat de ziarul local Mesagerul de Covasna și de câțiva blogeri locali dar nu a fost preluat de mass-media națională din România deoarece nu era unul aducător de scandal și prin urmare de audiență.

Salut cu această ocazie prestația primarului Kovacs Laszlo din comuna Vâlcele și sper ca gestul său să nu fie unul singular, ci dimpotrivă să reprezinte majoritatea maghiarilor din România, care cu siguranță își doresc o viață mai bună și nu o țară în care apartenența etnică să dezbine comunitățile locale din care fac parte.

ro.blastingnews.com

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA