Acasăoameni noiÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR – Multe școli din România nu au avize...

ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR – Multe școli din România nu au avize iar unele grădinițe își amână deschiderea cu o săptămână

DISTRIBUIȚI

ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR  Elevii sunt pregătiţi pentru noul an şcolar, care începe mâine, în schimb şcolile… nu prea. Multe din ele nu au avizele necesare şi dotări decente. Şi totuşi, nu mereu sistemul e de vină. Pe principiul omul sfinţeşte locul, azi am găsit la treabă un director care a lucrat toată ziua cot la cot cu muncitorii. Nu are multe să le ofere copiilor, dar a vrut ca măcar să nu-i primească mâine într-un şantier.

Un director care lucrează pentru renovarea şcolii, duminică după-amiază. O situaţie neobişnuită pentru România, care se întâmplă însă chiar în Şcoala Nr. 124 din Capitală, cunoscută pentru faptul că are toalete în curte. Cu toate acestea, directorul a vrut să fie sigur că cei mici vor avea parte de o primă zi de şcoală în clase moderne.

Aceasta este însă o excepţie. La polul opus sunt şcoli unde lucrările nu au fost finalizate şi îi aşteaptă pe elevi în plin proces de renovare. Nici la capitolul grădiniţe nu stăm mai bine. În 15 unităţi de învăţământ preşcolar din Capitală, mâine nu va suna clopoţelul. Acestea vor rămâne închise încă o săptămână, deoarece nu au fost finalizate lucrările de realibitare.

Cei mici au însă grijă ca noul an şcolar să îi prindă complet pregătiţi. Aşa că, de lângă ghiozdan şi rechizite, nu putea lipsi buchetul de flori. Doar în Capitală, anul acesta, vor trece pragul unităţilor de învăţământ peste 280.000 de şcolari şi preşcolari.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA