Acasăoameni noiÎNCĂ O TAXĂ PENTRU ROMÂNI - Se încearcă reintroducerea impozitului pe bacșiș

ÎNCĂ O TAXĂ PENTRU ROMÂNI – Se încearcă reintroducerea impozitului pe bacșiș

spot_img

DISTRIBUIȚI

După ce au interzis fumatul în spațiile publice și au respins mărirea alocațiilor copiiilor la 200 de lei lunar, aleșii vor să-i mai taxeze pe români.

Astfel, celebrul impozit pe „bacșiș” ar putea fi reintrodus din această vară, dacă aleșii vor da undă verde legii care prevede ca acesta să fie impozitat cu 16 la sută. Legea este din nou în discuția aleșilor din Comisiile de buget.

Prin bacşiş se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici, precum şi restul dat de vânzător clientului şi nepreluat de acesta în mod voluntar. Bacşişul nu poate fi asimilat unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii.Legea spune că ”bacșișul” trebuie evidenţiat pe un bon fiscal separat.

În mai 2015 Guvernul a decis să legifereze bacşişul, care să fie astfel evidenţiat pe un bon fiscal separat şi să fie taxat cu 16%. Decizia Executivului a stârnit un val de critici, astfel că, până la urmă, Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe de atunci, a anunțat că se renunță la această taxă. Ulterior, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea ordonanței care reglementează emiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile sau serviciile, fără prevederile privind impozitarea bacşişului, abrogate în Parlament.

libertatea.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA