Acasăoameni noiÎN ATENŢIA CELOR CARE MERG LA MARE - Escrocii au luat cu...

ÎN ATENŢIA CELOR CARE MERG LA MARE – Escrocii au luat cu asalt Litoralul şi cer bani pe plajă, folosindu-se de imaginea unor copii grav bolnavi

DISTRIBUIȚI

ÎN ATENŢIA CELOR CARE MERG LA MARE În această perioadă, litoralul e luat cu asalt nu doar de turişti, dar şi de cei dornici de căpătuială. Pe nisip, e o adevărată vânătoare de donaţii cerute în numele unor aşa-zise organizaţii care ar strânge bani pentru copii grav bolnavi.

„S-a născut cu tetrapareză spastică, necestită un transplant, pe lângă faptul că această familie este un caz social destul de grav. Doriţi să faceţi o donaţie pentru acest copil?”.

Într-un limbaj corect, pe un ton potrivit şi cu un dosar voluminos în braţe. Aşa încearcă această femeie să obţină nişte bani.

După întrebarea turistei, femeia încearcă să devină şi mai convingătoare. „Doamnă, este vorba de un transplant, dar nefiind cadru medical nu pot să vă dau relaţii sau detalii concrete.

Este vorba de un transplant care se efectuează în Belgia, la o clinică din Bruxelles. Încercăm prin acest acest gen de activităţi să obţinem suma necesară.”

Doar că această gravă afecţiune, numită şi paralizie cerebrală infantilă, nu poate fi vindecată. O spun răspicat medicii de specialitate.

Aşa că am pornit pe urmele celor care se folosesc de imaginea unor copii cu adevărat în suferinţă. Am găsit sediul asociaţiei la 720 de km distanţă, tocmai la Dej, în judeţul Cluj. Într-un final, dăm de un reprezentant.

Dacă vă întâlniţi cu astfel de persoane în vacanţă, poliţiştii vă recomandă să sunaţi imediat la 112 sau să vă adresaţi patrulelor de pe plajă.

Sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA