AcasăActualitateIARNĂ ÎN MARAMUREȘ | Pasul Gutâi, acoperit de zăpadă. Cum se circulă...

IARNĂ ÎN MARAMUREȘ | Pasul Gutâi, acoperit de zăpadă. Cum se circulă pe drumurile din județ:

DISTRIBUIȚI

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă astăzi. 27 februarie, în județul Maramureș. Au căzut precipitații sub formă de ploaie în zonele joase, iar în rest a nins. Zăpadă frământată se găsește depusă pe carosabilul DN18 în Pasul Gutăi, Dealul Hera și în Pasul Celelalte sectoare de drumuri naționale au carosabilul curat și umed. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 31 utilaje și au împrăștiat 220 tone de material antiderapant.

Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este curat și umed. Angajații SC Drumuri și Poduri SĂ au acționat cu 33 utilaje și au răspândit 608 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit. Cad precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în zonele joase din județ. La munte ninge, iar în zona montana înaltă ninsoarea este viscolită. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 150 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop,intre km156 și km165. Vântul suflă slab, la moderat, cu intensificări în zona de munte de până la 50 km/h. Se acționează cu utilaje și material antiderapant în zonele montane.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost variabile. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță. Stratul de zăpadă măsoară până la 85 cm la stația meteo Iezer, 17 cm la Ocna Șugatag, 15 cm la Săcel, 13 cm la Băiuț și Strâmtura, 8 cm în Baia Borșa, 2 cm la Sighetu Marmației, Temperatura aerului înregistrează următoarele valori: -5 grade în Pasul Prislop, -4 grade la stația meteo Iezer, – 2 grade în Gutăi, -1 grad la Borșa, Ocna Șugatag și Cavnic, 0 grade la Târgu Lăpuș și Sighetu Marmației, 1 grad în Baia Mare.

CJSU recomandă conducătorilor auto să conducă cu prudență, să își adapteze viteza la condițiile de trafic să păstreze o distanță de siguranță intre vehicule, să evite depășirile și să permită accesul utilajelor de deszăpezire. Reamintim de obligativitatea echipării vehiculelor cu anvelope de iarnă pe drumurile cu zăpadă, gheata sau polei.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA