Acasăsinucidere maramuresGrigorescu și Tonitza vin la Baia Mare într-o expoziție-fulger organizată de cea...

Grigorescu și Tonitza vin la Baia Mare într-o expoziție-fulger organizată de cea mai mare casă de licitații

spot_img

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 18 septembrie, Baia Mare primește în premieră vizita celor cei mai valoroși pictori români: maeștrii ca Grigorescu, Tonitza, Petrașcu, Ressu, Dărăscu și Baba sunt invitații casei de licitații Artmark, într-un eveniment dedicat iubitorilor de artă.

Baia Mare, 16 septembrie 2013

Baia Mare intră astfel în vizorul liderului pieței românești de artă, într-un oraș cu tradiție în sfera picturală. Capodoperele celor mai apreciați și bine cotați artiști ai tuturor timpurilor, reunite în cadrul Expoziției de Impresionism și Postimpresionism Românesc, pot fi admirate miercuri, 18 septembrie, între orele 10:00 – 18:00, în spațiul găzduit de Galeria Oliver Thurman (Galeria Millenium) din Baia Mare.

Valoarea totală a celor 23 de opere prezentate de Artmark la Baia Mare este de aproximativ jumătate de milion de euro. Cele mai valoroase tablouri ale expoziției sunt: „Tătăroaică” de Nicolae Tonitza  și „Convoi la amiază”, unul dintre emblematicele care cu boi semnate de Nicolae Grigorescu, fiecare dintre acestea având o valoare estimativă cuprinsă între 30.000 și 50.000 de euro, respectiv „Veneția” de Gheorghe Petrașcu și „Bărci la Chioggia”, de Nicolae Dărăscu, fiecare dintre acestea având o valoare estimativă cuprinsă între 20.000 și 40.000 de euro.

Expoziția organizată de Artmark la Baia Mare este dublată de un eveniment inedit: primirea în custodie de către Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a capodoperei „Nimfă dormind“ de Nicolae Grigorescu.  Evenimentul se desfășoară miercuri, 18 septembrie, ora 17:00, la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Adjudecat cu  suma de 220.000 de euro, valoarea maximă estimată, în Licitația de Vară organizată de Artmark în 2011, capodopera lui Grigorescu ocupă locul 7 în topul celor mai valoroase opere tranzacționate pe piața românească de artă. Aparținând actualmente colecției Gabriela Lucreția Muntean, generos colecționar român domiciliat în Australia, opera a făcut parte, de-a lungul vremii, din mai multe colecții reputate, dintre care cea mai cunoscută este cea de origine, anume colecția bancherului antebelic Ernest Edmond Goodwin, ce a operat Banque du Roumanie până în 1910.

Un dublu-eveniment organizat cu sprijinul: Primăriei Municipiului Baia Mare și a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA