Acasă oameni noi GEST DE ONOARE - Gabriel Oprea, așteptat să-și depună demisia în Parlament

GEST DE ONOARE – Gabriel Oprea, așteptat să-și depună demisia în Parlament

DISTRIBUIȚI

GEST DE ONOARE. Gabriel Oprea şi-ar putea depune astăzi demisia din Parlament. Conform Regulamentului, fostul ministru al Internelor trebuie să anunţe demisia şi de la tribuna Senatului.

Având în vedere calitatea de fost ministru a lui Gabriel Oprea, după ce Senatul va lua act de demisie, procurorii anticorupţie îi pot cere şefului statului aviz pentru începerea urmăririi penale în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Cererea trimisă Senatului a fost respinsă de plen săptămâna trecută. 73 de senatori au votat împotrivă şi doar 45 „pentru”. Dosarul prin care DNA cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea conţine 28 volume.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a anunțat că nu se ascunde în spatele imunității pe care i-o asigură statulul de parlamentar și prin urmare renunță la mandatul de senator. Ar urma să facă acest lucru săptămâna aceasta, după cum a anunțat senatorul pe pagina sa de Facebook.

SENATORII AU VOTAT – Gabriel Oprea a scăpat de cererea de urmărire penală

„Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României”, a scris senatorul pe Facebook.

ZI DECISIVĂ – Gabriel Oprea, la mâna senatorilor

Soluţia îi fusese recomandată şi de preşedintele Klaus Iohannis, îngrijorat de protestele oamenilor nemulţumiţi că parlamentarii blochează anchetele penale.

„Pe bună dreptate. Oamenii sunt revoltați. Adică cum îşi permit să protejeze pe cineva printr-un vot? Să demisioneze, dacă vrea să detensioneze situația”, a spus, vineri, președintele.

Senatorul Ecaterina Andronescu a explicat la emisiunea „În faţa ta” de ce majoritatea senatorilor nu au fost de acord să îl pună la dispoziţia DNA pe fostul ministru şi că ea a fost de acord.

„Am socotit că mai sunt două luni de mandat. Tot acolo ajunge”, a spus Ecaterina Andronescu.

Preşedintele Senatului a comentat scurt demisia lui Gabriel Oprea: „Cred că în contextul actual, gestul domniei sale este foarte binevenit”.

Procurorii anticorupţie au cerut aprobarea Senatului ca să îl ancheteze pe Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Agentul a murit anul trecut în timp ce deschidea calea coloanei oficiale a lui Gabriel Oprea, pe atunci ministru de interne. Gigină a căzut de pe motocicletă într-o groapă pe care nu ar fi putut să o evite, spun anchetatorii, pentru că ministrul îi ordonase să meargă cu viteză mare chiar dacă afară ploua.

Sursa info

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

DE PE LA NOI… – Tânăr din Baia Mare, amendat de polițiști după ce a inserat logo-ul unui site de firme porno pe o...

Epoca în care oamenii erau exploatați, asupriți, în care nu își puteau exprima liber opiniile, în care privilegiile erau împărțite după diferite criterii care...

CAZ ȘOCANT ÎN MARAMUREȘ – Doi tineri acuză fiul și nepotul unui candidat PMP că i-au agresat pentru că… nu ar fi votat pe...

Caz absolut șocant în comuna maramureșeană Repedea. Doi tineri din localitate susțin că ar fi fost agresați de către fiul și nepotul unui candidat...

LEGE NOUĂ – Racordare gratuită și în timp scurt la gaze, pentru consumatorii casnici

Racordarea la gaze va fi gratuită pentru toate persoanele fizice, indiferent unde e locul de consum, și se face în cel mult 90 de...

INFORMARE OFICIALĂ – Situația actualizată a școlilor din Maramureș în contextul pandemiei de Coronavirus

CJSU a aprobat noile scenarii de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și...

DESCOPERIRE MACABRĂ ÎN MARAMUREȘ – Cadavrul unui bărbat, găsit în spatele unui bloc în Sighetu Marmației

Ieri,polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați cu privire la faptul că în spatele unui imobil situat pe strada Unirii din municipiu se află...