Acasăoameni noiFUNERALIILE REGINEI - Cine a lipsit de la înmormântarea regală

FUNERALIILE REGINEI – Cine a lipsit de la înmormântarea regală

DISTRIBUIȚI

FUNERALIILE REGINEI. Cel mai mare aflux de persoane a fost înregistrat în zona din vecinătatea noii catedrale de lângă mănăstirea Curtea de Argeș, unde a avut loc și ceremonia funerară, însă mii de oameni au întâmpinat cortegiul de-a lungul Bulevardului Basarabilor, principala arteră rutieră din oraș, care a fost închisă cu acest prilej traficului rutier.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, nu s-au înregistrat incidente nici pe traseul parcurs de cortegiul funerar și nici la slujba de înmormântare ținută în fața noii catedrale.

Regina Ana a fost înmormântată, sâmbătă, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, ridicată în vecinătatea mănăstirii de la Curtea de Argeș.

Cortegiul funerar plecat din fața Palatului Regal din București a parcurs traseul Chitila — Găești — Topoloveni — Pitești și a ajuns la Curtea de Argeș după mai mult de trei ore, fiind întâmpinat de mii de oameni care au aplaudat și au aruncat flori pe șosea înaintea mașinii mortuare.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a fost purtat de opt militari ai Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, care l-au depus pe un catafalc în fața noii catedrale, în interiorul căreia a fost amenajat mormântul.

Slujba de înmormântare a început cu puțin înainte de ora 16,00, fiind oficiată de ÎPS Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, și ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, având alături și un sobor de preoți ortodocși. La ceremonialul religios au asistat sute de oameni.

Slujba ortodoxă a durat aproximativ o jumătate de oră, după care sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a fost dus în noua catedrală, unde a avut loc ceremonia îngropării, cu caracter strict privat.

Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.

În drum spre Curtea de Argeș, cortegiul funerar a atras sute de curioși pe marginea drumului în localitățile prin care acesta a trecut, dar și oameni care au venit special pentru a asista la eveniment. Clopotele din localitatea Topoloveni au bătut pe toată durata trecerii cortegiului funerar.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA