AcasăActualitate112ACTUALIZARE | NOU CAZ ORIBIL ÎN MARAMUREȘ - Câini uciși pe capete...

ACTUALIZARE | NOU CAZ ORIBIL ÎN MARAMUREȘ – Câini uciși pe capete la Ulmoasa, Tăuții Măgherăuș. Criminalii i-ar fi otrăvit cu antigel

DISTRIBUIȚI

La câteva zile după ce un bărbat din Ilba a fost arestat pentru că a ucis și spânzurat mai mulți câini lângă cimitirul din sat, un nou val de crime în rândul câinilor are loc în Maramureș. De data aceasta, nu mai puțin de 4 câini au fost deja uciși, iar 2 se află în stare gravă după ce au fost otrăviți cu antigel. Totul s-a petrecut în Ulmoasa, sat care aparține de orașul Tăuții Măgherăuș.

Un localnic și proprietarul unuia dintre câinii uciși ne-a contactat pentru a ne oferi informații despre orori. Potrivit acestuia, toți câinii morți au avut aceleași simptome înainte de deces, iar veterinarul a cofirmat câ ar fi vorba despre otrăvire cu antigel.

Prima dată a murit câinele unei vecine. Următorul a fost al unei alte vecine, care are doi. Apoi, aseară a murit al meu după două zile de chin. Azi noapte, a murit și celălalt câine al vecinei. Toți patru erau câini de talie mare”, ne-a declarat Ciprian Palencsar, stăpânul unuia dintre patrupezii uciși.

A fost chemată și Poliția, care a cercetat la fața locului. Trupurile neînsuflețite ale animalelor vor fi transportate la Direcția Sanitar Veterinară Maramureș unde vor fi supuse autopsiei, urmând să se stabilească cu exactitate cauzele deceselor.

Vom reveni cu punctul de vedere oficial al IPJ Maramureș.

ACTUALIZARE: Ce spune Poliția

Azi, 28 ianuarie, la ora 10.40, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați cu privire la faptul că un exemplar canin care aparține unui bărbat din Ulmoasa, a fost găsit mort, existând suspiciunea că ar fi fost otrăvit.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat câinele, iar proprietarul acestuia a relatat faptul că de câteva zile acesta se simțea rău, motiv pentru care a chemat un medic veterinar să îl examineze, iar din spusele acestuia există posibilitatea ca exemplarul canin să fi fost otrăvit. A fost efectuată cercetarea la fața locului de către polițiști și examinarea cadavrului de către medicul veterinar al unității.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept faptă prev. de art. 25 alin. 3 lit. a din Legea nr. 205/2004 privind Protecția Animalelor„, se arată în comunicatul transmis de IPJ Maramureș.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA