Acasăoameni noiFINANŢE - Autoritățile analizează variante de reorganizare a TVR

FINANŢE – Autoritățile analizează variante de reorganizare a TVR

DISTRIBUIȚI

Autoritățile analizează mai multe variante de reorganizare a Societății Române de Televiziune (SRTv), astfel încât aceasta să poată fi sprijinită de stat în condițiile respectării legislației în materie de ajutor de stat, precizează, vineri, un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

Reprezentanții TVR au avut o întâlnire tehnică la Ministerul Finanțelor Publice, în urma anunțului că România a fost exclusă de la Eurovision. Discuțiile s-au axat pe datoriile istorice pe care Televiziunea Publică le are la European Broadcasting Union (EBU).

Reprezentanții televiziunii naționale au subliniat că au achitat taxa de participare de anul acesta, dar nu au reușit să plătească tranșele eșalonate ale datoriei către EBU, arată MFP.

„La finalul întâlnirii, reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au trimis o scrisoare board-ului EBU în care precizează că: Deși Societatea Română de Televiziune este definită prin lege ca serviciu public autonom, independent editorial, care își desfășoară activitatea sub controlul Parlamentului, Ministerul Finanțelor Publice a organizat o serie de runde de întâlniri cu SRTV la sediul propriu și a participat la discuții în cadrul comisiilor de cultură ale Parlamentului României, pentru analizarea situației și identificarea unor variante posibile de soluționare”, subliniază documentul citat.

European Broadcasting Union — cea mai mare asociație a televiziunilor publice din lume — i-a retras Televiziunii Române (TVR) calitatea de membru ca urmare a neplății unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elvețieni. Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc în luna mai — a anunțat vineri site-ul eurovision.tv.

Decizia a fost luată după ce un termen dat Guvernului român de a lua măsuri satisfăcătoare pentru a rambursa datoria a expirat miercuri, 20 aprilie.

„Este regretabil faptul că suntem obligați să luăm această măsură. Suntem dezamăgiți că toate încercările noastre de a rezolva această problemă nu au primit nici un răspuns din partea guvernului român. În ultimele săptămâni, EBU a luat act de sugestia Ministerului Finanțelor că TVR poate fi plasată în procedură de insolvență, care la rândul său poate conduce la o restructurare profundă a difuzorului. EBU este o asociație non-profit care reprezintă 73 de posturi publice de televiziune din 56 de țări. Continuarea gradului de îndatorare al TVR pune în pericol stabilitatea financiară a EBU însăși”, a declarat directorul general al asociației, Ingrid Deltenre.

continuarea pe agerpres.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA