Acasăoameni noiFĂRĂ PRECEDENT - SRI ne va intercepta convorbirile pe bani europeni (VIDEO)

FĂRĂ PRECEDENT – SRI ne va intercepta convorbirile pe bani europeni (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

FĂRĂ PRECEDENT. Serviciul Român de Informaţii a câştigat finanţare europeană pentru aparatură care îi va permite să intercepteze toate comunicaţiile din România, inclusiv mesajele private de pe reţele de socializare. În acest context, mai multe ONG-uri trag un semnal de alarmă. SRI a explicat într-un comunicat de presă că se va spori astfel viteza de căutare în baze de date deja existente.

Proiectul „SII Analytics – Sistem informatic de integrare și valorificare operațională și analitică a volumelor mari de date” este destinat asigurării unei capacități superioare de analiză a bazelor de date ale principalelor instituții din România, arată Serviciul Român de Informaţii.

„Obiectivul platformei este de a spori considerabil viteza de căutare a informației relevante în bazele de date deja existente. Practic, în loc să interogheze sisteme diferite, neuniformizate informatic și procedural, instituțiile statului vor putea accesa informațiile integrat, rapid și eficient”, subliniază SRI. „Sistemul nu colectează date noi, ci le analizează, pe baza unor algoritmi, pe cele existente”.

Rapiditatea în accesarea bazelor de date este impusă ca necesitate de amenințările specifice instituțiilor de intelligence din România – terorism, migrație ilegală, crimă organizată, pentru a căror contracarare este necesară o primă reacție în timp foarte scurt, precizează SRI.

„Proiectul are drept scop modernizarea si eficientizarea activităților interne ale instituțiilor cu atribuții în prevenirea și combaterea fenomenelor de terorism, crimă organizată, corupție și evaziune fiscală, respectiv a instituțiilor publice beneficiare (MAI, MP, MFP, DGAF, SRI). Proiectul presupune un sistem de audit complex din punct de vedere al respectării legislației în vigoare, precum și al normelor de securitate privind accesul la datele stocate, orice interogare fiind jurnalizată automat și analizată în sensul evitării oricărei forme de abuz”.

Potrivit SRI, platforma va fi similară altora existente în plan european.

Valoarea proiectului este estimată la 142,071 milioane de lei, aproximativ 31,5 milioane de euro, din care 84,3411% finanțare din fonduri externe nerambursabile, mai precizează serviciul.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA