spot_img
Acasăoameni noiFALS CU FALS – Klaus Johannis vrea să-și salveze imobilul din Sibiu...

FALS CU FALS – Klaus Johannis vrea să-și salveze imobilul din Sibiu prin ICCJ

DISTRIBUIȚI

Presedintele Klaus Iohannis isi cauta salvarea la ICCJ dupa ce Curtea de Apel Brasov a decis printr-o sentinta definitiva si irevocabila ca a dobandit un imobil din Sibiu fraudulos cu rea credinta si frauda la lege. Astfel Iohannis si-a pierdut una dintre cele mai valoroase proprietati din Sibiu.

Presedintele nu s-a dat batut si a recurs si la ultimul instrument juridic pe care il mai avea la dispozitie – contestatia in anulare, care ar putea sa infirme complet decizia definitiva a Curtii de Apel Brasov. Nemultumirea lui Iohannis este insa ca aceasta contestatie este judecata TOT de Curtea de Apel Brasov.

Astfel el a facut o solicitare la ICCJ prin care cere stramutarea procesului la alta instanta, pentru ca cei de la Brasov ar fi fost partinitori cu reclamantii: „Instantele din Brasov au manifestat constant o atitudine ostila… Judecatorii s-au erijat in aparatori ai reclamantilor…”, se arata in cererea de stramutare prezentata de luju.ro.

In subsidiar, presedintele a solicitat si suspendarea recursului pana la solutionarea dosarului de stramutare. Acest capat de cerere subsecvent a fost insa respins de ICCJ, prin incheierea din 18 decembrie 2015 pronuntata in dosarul nr. 4591/1/2015/a1, iar la Curtea de Apel Brasov deja a avut loc un prim termen (4 ianuarie 2016) in judecarea contestatiei in anulare, cauza repartizata judecatoarelor Cristina Stefanita, Clara Ciapa si Nicoleta Grigorescu si amanata pentru 25 ianuarie 2015.

Cererea de stramutare a contestatiei in anulare, pe care o prezentam in continuare, este intemeiata, in drept, pe dispozitiile art. 37 alin. (2) teza I din vechiul Cod de procedura civila (banuiala legitima): „In litigiul de fata, imprejurarile pricinii si calitatea partilor implicate in dosarul aflat pe rolul Curtii de Apel Brasov sunt de natura a justifica motivul banuielii legitime in temeiul caruia subsemnatii solicitam a se dispune masura stramutarii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

In esenta, sotii Iohannis solicita stramutarea contestatiei in anulare de la Sectia civila a Curtii de Apel Brasov la o alta instanta egala in rang, pe motiv ca magistratii brasoveni nu ar indeplini conditia de independenta si impartialitate:

„Presiunea – atat directa, cat si indirecta – pe care a exercitat-o presa locala asupra judecatorilor Curtii de Apel Brasov, in contextul in care timp de peste 10 ani prin articolele publicate a conturat in mod sustinut in spatiul public (la care au acces si judecatorii) o imagine nefavorabila subsemnatilor, intr-un context general nefavorabil proprietarilor in disputele cu fostii chiriasi, este de natura sa influenteze opinia si constiinta judecatorilor investiti cu solutionarea contestatiei in anulare formulata in dosarul nr. 645/64/2015, aflat pe rolul Curtii de Apel Brasov”.

Termenul acordat de Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru examinarea cererii de stramutare este 17 februarie 2016, asadar, la cateva saptamani dupa ce judecatoarele Cristina Stefanita, Clara Ciapa si Nicoleta Grigorescu de la Curtea de Apel Brasov se vor pronunta, daca o vor face in urmatoarea sedinta programata pentru 25 ianuarie 2016, pe contestatia in anulare a carei stramutare este solicitata de Klaus Iohannis si de Carmen Iohannis.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA