FACTURĂ DE 135.000 DE EURO Doi tineri părinţi şi-au pierdut unicul copil, la două luni de la naştere, fără explicaţii, susţin ei, din partea reprezentanţilor unui spital privat din Bucureşti.
Au primit în schimb, pentru servicii, o factură de, ATENŢIE, peste 130 de mii de euro! Mama spune că a cerut ca bebeluşul să fie transferat la un spital de stat, dar ar fi fost refuzată.
Familia a făcut plângere penală împotriva clinicii şi a medicului care s-a ocupat de caz. În replică, reprezentanţii spitalului resping acuzaţiile părinţilor şi vorbesc de interese financiare.
„Tot ce era un vis s-a transformat într-un coşmar. Eram foarte fericiţi, am luat pătuţul, căruţul, am luat tot. În loc să-l botezăm, a trebuit să-l îngropăm”, spune Ionela Ilie Dobre, mama lui Andrei.
Andrei a venit pe lume şi în aceeaşi zi, era deja la terapie intensivă, intubat. Potrivit actelor medicale, suferise o asfixie severă, avea anemie şi insuficienţă cardiacă.
Mama spune că medicul a amânat operaţia pe motiv că pruncul trebuie lăsat să crească. Ar fi intervenit la 24 de ore după ce femeia s-a plâns că nu-l mai simte în pântece.
„Pur şi simplu, m-au dus la terapie intensivă, unde era conectat la foarte multe aparate, spunându-mi că era aproape să-l pierdem”.
Din acel moment, au început să curgă facturile. Viaţa lui Andrei s-a măsurat în sume la care Ionela şi Valentin nu îndrăzniseră să se gândească. Au împrumutat de la o bancă 5000 de euro ca să plătească naşterea.
„Doar o zi de spitalizare pentru copilaş a costat 20.000 de lei. Şi, în total, acum, după două luni, 133.000 de euro, 6 miliarde… E o cifră pe care nici nu putem să o pronunţăm”.
După o lună şi jumătate de tratamente, familia avea de plătit aproape 500.000 de lei. Iar ultimele două săptămâni de viaţă ale copilului au costat peste 100.000 de lei. În total, aproape 135.000 de euro.
O singură doză dintr-o substanţă ce i-a fost administrată bebeluşului a costat 14.000 de lei. Familia susţine că a înştiinţat spitalul că nu poate achita asemenea facturi, dar medicii ar fi refuzat transferul la un spital de stat: „Domnul doctor neonatolog mi-a spus că copilul nu rezistă nici măcar un metru să fie transferat”
Într-un comunicat, reprezentanţii spitalului susţin că urmărirea sarcinii s-a făcut conform protocalelelor, că niciuna din investigaţii nu indicat riscul unor afecţiuni viitoare, dar şi că nu există „niciun temei medical” pentru acuzele aduse de familie…
Continuarea AICI