AcasăActualitateACTUALIZARE 3/ EXCLUSIV/ PE SURSE - Cine este femeia de afaceri din...

ACTUALIZARE 3/ EXCLUSIV/ PE SURSE – Cine este femeia de afaceri din Baia Mare, infectată cu Covid-19, al cărei traseu ar putea replica în Maramureș dezastrul din Suceava

spot_img

DISTRIBUIȚI

Revenim cu noi informații cu privire la cazul afaceristei băimărence infectată cu virusul COVID-19, care a băgat în sperieți medicii din trei spitale din Baia Mare. Vă prezentăm în cele ce urmează informații din surse medicale, cu privire la cazul femeii care a fost la un pas (sau este încă) să transforme Maramureșul în a doua Suceavă. Un amănunt important de menționat este faptul că, înafara comunicatului în care se anunță că i s-a deschis dosar penal, autoritățile județene nu oferă informații pe această temă.

Cine este Stela Săsăran

Sursă: Facebook

Stela Săsăran este o cunoscută femeie de afaceri din Baia Mare, firma acesteia, Meditech SRL, ocupându-se de livrarea de echipamente medicale pentru spitale. De asemenea, este fost președinte al clubului Rotary Baia Mare, o organizație non-profit care se ocupă cu “promovarea, înţelegerea şi colaborarea în cadrul comunității noastre și în lume, prin acțiuni de ameliorare a sănătăţii, prin sprijinirea educaţiei şi reducerea sărăciei”, conform site-ului acestora. Doamna Săsăran nu a fost, nici înainte de a face afaceri cu spitalele, străină de sistemul medical din Baia Mare, aceasta fiind în trecut angajată a Spitalului Județean din Baia Mare. De asemenea, potrivit surselor ActualMM, este o bună prietenă a actualului manager al Spitalului Județean, doctorul Vasile Pop, dar și a medicului UPU, dr. Felicia Borz.

Mihai Săsăran, șef al Serviciului Transport din cadrul CJ Maramureș/ Foto: Facebook

De menționat este că soțul Stelei Săsăran, Mihai Săsăran, este șeful Serviciului de Transport din cadrul Consiliului Județean Maramureș. Mai multe detalii despre cum au acționat autoritățile județene la aflarea veștii că soția colegului lor este infectată cu COVID-19, puteți afla AICI.

Plimbările în străinătate, dar și prin țară și “omisiunea” lor

Sursă: Facebook

Conform surselor noastre, Stela Săsăran ar fi călătorit destul de mult în ultima vreme prin diferite țări din Europa și nu numai. Ultima țară în care ar fi călătorit, înainte de a fi confirmată ca fiind infectată cu noul Coronavirus, a fost Franța. Că a fost vorba despre o călătorie de afaceri sau doar una personală, nici nu mai contează. Ce contează, însă, este faptul că aceasta A SEMNAT și declarat ÎN TREI spitale diferite din Baia Mare faptul că NU A CĂLĂTORIT în ultima perioadă. Asta deși, publicase inclusiv pe pagina sa de Facebook o postare dintr-un aeroport din București în care vorbea despre cât de neechipat (din punct de vedere medical) este acesta.

Un alt aspect important este unul dintre locurile în care a fost aceasta de la revenirea din Franța de unde, cel mai probabil, a contactat virusul. Potrivit surselor ActualMM.ro, băimăreanca a fost prezentă la Balul Operei din Cluj Napoca. Asta se întâmpla în data de 29 februarie, cu aproximativ două săptămâni înainte de a prezenta primele simptome care au dus-o, de altfel, la situația prezentată astăzi. Dar asta nu e tot: Stela Săsăran a fost însoțită la spectacolul din Cluj de către un medic al UPU al Spitalului Județean din Baia Mare – Dr. Borz Felicia.

Dr. Felicia Borz – Spitalul Județean din Baia Mare/ Foto: Facebook

Surse din rândul medicilor: “Știam că are virusul. Era clar. Am vrut să vorbim să o trimitem la Cluj, dar am fost refuzați pe motiv că nu venise încă rezultatul”

Știam că are virsul. Nu era încă confirmat, dar era cât se poate de clar pentru un medic. Am vrut să o trimitem de urgență la Cluj, dar ni s-a răspuns să așteptăm căci rezultatul testului nu ajunsese încă. A mințit pe toată lumea! Tot parcursul ei e foarte complicat. A intrat în contact cu foarte multă lume”, arată sursa ActualMM.

Ce spun autorititățile: toată lumea a respectat protocolul, dar intrăm la izolare

Sursă: Consiliul Județean Maramureș

La scurt timp după ce am publicat primul articol pe acest subiect, șefii instituților din județ au ținut să precizeze fel și fel de lucruri. Directorul DSP Maramureș a declarat că femeia infectată cu Coronavirus nu a călătorit recent în zone cu risc și nici nu a luat legătura cu persoane infectate. A menționat, de asemenea, că în acest caz a fost începută o anchetă epidemiologică amplă.

Directorii de la Spitalul Județean, dar și de la Spitalul TBC (nemenționat de către dr. Rareș Pop) au declarat că procedurile au fost respectate întocmai. În ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase, aici a fost respectat întocmai protocolul, nici un cadru medical nefiind nevoit să intre în izolare. Gabriela Hofer, directoarea Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare ne-a remis un comunicat prin care specifica faptul că personalul medical cu care a intrat în contact femeia se află în acest moment la izolare, deși s-au respectat protocoalele. Dr. Vasile Pop, directorul interimar al Spitalului Județean a spus mai puțin, dar cu mai multe cuvinte. Potrivit surselor ActualMM, medicii de aici au intrat, de asemenea, în izolare după ce au intrat în contact cu Stela Săsăran, însă nu s-a menționat nicăieri acest lucru. Întrebarea noastră este: dacă toți medicii au respectat protocoalele și au fost echipați corespunzător, de ce s-a luat măsura izolării? Fiecare medic (echipat corespunzător fiind) care va intra în contact cu o persoană infectată va intra în izolare?

Între timp, deși unele persoane susțineau sus și tare că doamna Săsăran nu minte, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a anunțat începerea urmăririi penale a acesteia pentru infracțiunea de fals în declarații. Rămâne de văzut cum se va termina această anchetă.

În acest moment cel mai important este ca autoritățile să refacă traseul Stelei Săsăran și să vadă cu câte persoane a intrat în contact. Din păcate, deja au trecut câteva zile în care nu s-a făcut nimic, asta deoarece femeia mințise, iar acum autoritățile vor avea mult de lucru până și dacă vor depista toate persoanele cu care a intrat în contact. Din păcate, Baia Mare riscă să ajungă în situația existentă la Suceava unde, de la un singur pacient s-a ajuns la sute de infectări și zeci de decese.

În cazul în care oricare dintre persoanele menționate în acest articol doresc să ne transmită un punct oficial de vedere, o pot face pe Whatsapp (0749 857 575) sau pe adresa de mail contact@actualmm.ro

ACTUALIZARE:

Cititorii ActualMM ne-au furnizat noi detalii și informații cu privire la traseul băimărencei infectate cu Coronavirus. După ce s-a descoperit faptul că aceasta a luat parte la Balul Operei din Cluj-Napoca (1 martie), Stela Săsăran a fost prezentă la un alt eveniment la care au luat parte un număr semnificativ de persoane.

Este vorba despre balul caritabil denumit “Împreună pentru sănătate”, organizat de către Rotary CLUB Varana Focșani, în Focșani, în data de 7 martie. În cadrul evenimentului, s-au strâns fonduri pentru dotarea compartimentului de kinetoterapie și recuperare medicală a Spitalului Militar din Focșani. Alături Stela Săsăran a fost, printre alte persoane de renume, o altă băimăreancă. Este vorba despre Mihaela Vlad, bancher și actual președinte al clubului Rotary Baia Mare. Mihaela Vlad a fost, de asemenea, prezentă și la Balul Operei din Cluj.

S-a vehiculat în spațiul public că starea de sănătate a doamnei Săsăran, internată în acest moment la un spital din Cluj, ar fi precară. Pe surse, ActualMM.ro a aflat că aceasta este stabilă, iar starea de sănătate i s-a îmbunătățit semnificativ.

Așteptăm un punct de vedere (fie pe Whatsapp, fie pe adresa de e-mail a redacției) în cazul în care cei menționați în articol doresc să își exprime punctul de vedere.

Urmărim subiectul, vom reveni cu amănunte când mai apar noutăți pe această temă.

ACTUALIZARE 2:

CLARIFICARE dr. Felicia Borz:

Urmare a articolelor publicate în ziarul electronic actualmm.ro, mă văd obligată să fac câteva precizari, privind unele afirmaţii facute în aceste texte şi publicarea unor fotografii de-ale mele, în raport cu subiectul referitor la d-na Stela Săsăran. Vreau să vă spun că sunt prietenă cu d-na Stela Săsăran de aproape 40 de ani, dar asta nu înseamnă că introducerea mea în acele articole au de a face cu subiectul în sine al articolului. Doresc să precizez, în primul rând pentru pacienţii mei, că nu sunt infectată cu virusul Covid 19, nu am avut şi nu am niciun simptom în acest sens. Deşi s-au folosit pentru ilustraţia articolului fotografii de pe pagina mea oficială de facebook, nu eu sunt “prietena” despre care se vorbeşte în ultima actualizare a articolului. Deontologic ar fi fost ca semnatarul articolului, domnul Adrian Barbur, să mă contacteze on line sau telefonic, pentru că îi răspundeam cu mare plăcere la orice întrebare, aşa cum am procedat întotdeauna în lunga mea realaţie cu presa băimăreana. Am ţinut să precizez aceste lucruri, deoarece sunt pusă într-o situaţie stânjenitoare, din cauza numeroaselor telefoane pe care le primesc de la pireteni, rude şi în special, de la pacienţii mei, care nu trebuie să se îngrijoreze, deoarece sunt bine, sănătoasă şi nu am niciun fel de simptom referitor la noul Coronavirus. Vă mulţumesc tuturor pentru înţelegere şi vă doresc multă sănătate. Cu deosebită stimă, Felicia Florina Borz, Medic, medicina familiei.

CLARIFICARE ACTUALMM.RO

*Articolul la care se face referire în dreptul la replică transmis ActualMM.ro (și pe care îl puteți citi AICI) de către dr. Borz Felicia NU este o actualizare a altor articole existente pe acest subiect. Este vorba despre un articol de sine stătător, al cărui subiect face referire la o persoană, contact și prietenă a dnei. Stela Săsăran, care a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare. Orice asociere de natură publică a dnei. dr. Borz Felicia cu persoana la care face referire articolul respectiv nu este responsabilitatea ActualMM.ro.

*Imaginile la care se face referire în punctul de vedere transmis de către dr. Felicia Borz NU au fost folosite în articolul cu privire la persoana suspectă că ar fi infectată cu Coronavirus, contact al dnei. Stela Săsăran.

*În articolul ActualMM.ro la care se face referire NU s-a relatat faptul că persoana (contact al dnei. Săsăran) internată în spital cu simptomatologie de COVID-19 a fost transportată cu izoleta.

Considerăm că punctul de vedere al doamnei dr. Felicia Borz nu a adus destule clarificări în spațiul public privind situația prezentă și nu numai, am contactat-o telefonic pentru a răspunde câtorva întrebări. Vă redăm mai jos dialogul, cu întrebările puse și răspunsurile dnei. dr. Borz cu privire la acestea:

În primul rând am dori să știm dacă în aceste momente dvs. sunteți în izolare la domiciliu

dr. Felicia Borz: Da

Ați putea să ne spuneți de cât timp sunteți în izolare?

dr. Felicia Borz: De vinerea trecută, 27 (n.r. a doua zi după ce testarea Stelei Săsăran a ieșit pozitivă)

Când v-ați întâlnit ultima dată cu dna. Săsăran? V-ați mai întâlnit și după Balul Operei? (n.r. 29 februarie)

dr. Felicia Borz: Ne-am mai văzut de atunci.

Ați putea să ne spuneți o dată anume, dacă nu vă deranjează?

dr. Felicia Borz: Nu cred că are mare importanță pentru public. Sunt medicul ei de familie.

Am vrea să știm dacă de la momentul în care v-ați întâlnit cu dna. Săsăran și până la momentul în care ați intrat în izolare ați mai practicat la Spitalul Județean, sau la cabinetul dvs.

dr. Felicia Borz: Nu, nu am mai fost la Spital.

Deci la Spital nu ați mai fost, doar la cabinetul dvs. particular?

dr. Felicia Borz: Da

Circulă anumite zvonuri, unul dintre ele fiind că dvs. ați condus-o pe dna. Săsăran prin Spital, pentru a nu mai fi nevoită să treacă prin zona de triaj. Cum comentați?

dr. Felicia Borz: De abia aștept să apară pozele de pe camerele de filmare! Nici vorbă. Nu pot să-mi permit așa ceva. Știu cât s-a muncit să facă corturile, știu cât efort se depune. Nici vorbă de așa ceva.

Vi s-au prelevat probe pentru testarea pentru Coronavirus?

dr. Felicia Borz: Numai în momentul în care apar simptome, asta este politica

O cunoașteți pe prietena dnei. Săsăran (n.r. cea internată la Spitalul de Boli Infecțioase cu simptomatologie de Covid-19)?

dr. Felicia Borz: Nu, nu o cunosc

Știre în curs de actualizare. Vom reveni curând cu o nouă actualizare. Reiterăm celor despre care se face referire în acest articol, dar și celor care cunosc amănunte importante pentru opinia publică despre acest caz, că ne pot tranmite punctul lor de vedere fie pe e-mail: contact@actualmm.ro fie pe Whatsapp la numărul: 0749857576

ACTUALIZARE 3:

În cursul zilei de 3 aprilie 2020, ora 13.00, am primit pe adresa de e-mail a redacției dreptul la replică al doamnei Stela Săsăran, pe care vi-l redăm mai jos, integral, exact cum ne-a fost transmis:

“NOTIFICARE

prin care vă solicit să respectați dreptul la replică al subsemnatei și, pe cale de consecință, să dispuneți rectificarea articolului “ACTUALIZARE/EXCLUSIV/PE SURSE- Cine este femeia de afaceri din Baia Mare, infectată cu Covid- 19, al cărei traseu ar putea replica în Maramureș dezastrul din Suceava”, publicat pe site-ul actualmm.ro la data de 31 martie 2020, în conformitate cu textul prezentat în continuare:

Subsemnata Stela Gabriela Săsăran, având în vedere că aspectele prezentate în articolul “ACTUALIZARE/EXCLUSIV/PE SURSE- Cine este femeia de afaceri din Baia Mare, infectată cu Covid- 19, al cărei traseu ar putea replica în Maramureș dezastrul din Suceava”, publicat pe site-ul actualmm.ro la data de 31 martie 2020, nu corespund realității, apelǎm la dreptul de replicǎ şi rectificare, în special referitor la urmǎtoarele puncte: – „Plimbările în străinătate, dar și prin țară și “omisiunea” lor (…) Conform surselor noastre, Stela Săsăran ar fi călătorit destul de mult în ultima vreme prin diferite țări din Europa și nu numai. Ultima țară în care ar fi călătorit, înainte de a fi confirmată ca fiind infectată cu noul Coronavirus, a fost Franța. Că a fost vorba despre o călătorie de afaceri sau doar una personală, nici nu mai contează.” Doamna Stela Gabriela Sǎsǎran nu a pǎrǎsit teritoriul României din data de 10 ianuarie 2020, neputând astfel sǎ mintǎ în aceasta privinţǎ, aşa cum, în mod fals, se afirmǎ. Doamna Stela Gabriela Sǎsǎran nu a fǎcut deplasǎri în afara României după data de 10 ianuarie 2020, astfel încât nu exista nicio astfel de deplasare ce ar fi putut fi recunoscutǎ.

Deplasǎrile efectuate au fost în interiorul teritoriului României. Pe data de 10 martie 2020, doamna Stela Gabriela Sǎsǎran a cǎlǎtorit din Baia Mare la Bucuresti si retur, cǎlǎtoria având loc cu avionul. Doveditor în aceastǎ privinţǎ este confirmarea zborului de cǎtre compania Tarom. Este vorba despre un zbor intern şi nu internaţional, sens în care reiterǎm faptul cǎ doamna Sǎsǎran nu a pǎrǎsit teritoriul României după data de 10 ianuarie 2020. – „Un alt aspect important este unul dintre locurile în care a fost aceasta de la revenirea din Franța de unde, cel mai probabil, a contactat virusul.” Locurile in care a facut deplasari pe teritoriul Romaniei nu sunt relevante in acest context.

Reiterǎm faptul cǎ doamna Sǎsǎran nu a pǎrǎsit teritoriul României după data de 10 ianuarie 2020 si nu a putut astfel reveni din Franta. – „Asta se întâmpla în data de 29 februarie, cu aproximativ două săptămâni înainte de a prezenta primele simptome care au dus-o, de altfel, la situația prezentată astăzi.” Prezenta virusului in organism a fost confirmata pe data de 26 martie. Deplasarile in interes personal ale doamnei Stela Gabriela Sǎsǎran din luna februarie nu sunt relevante in acest context. – „deoarece femeia mințise” Pacienta nu a fǎcut deplasǎri în afara României după data de 10 ianuarie 2020, astfel încât nu exista nicio astfel de deplasare ce ar fi putut fi recunoscutǎ. Deplasǎrile efectuate au fost în interiorul teritoriului României, aşa cum s-a precizat anterior. Doamna Stela Gabriela Sǎsǎran nu a mintit. Bazat pe motivele prezentate mai sus, considerǎm cǎ premisa întregului articol este falsǎ şi se impune rectificarea articolului prin prezentarea situaţiei de fapt reale”.

Față de aceste considerente, vă solicităm ca, în termen de cel mult 24 de ore de la data primirii prezentei să dispuneți: (i) publicarea dreptului la replică al subsemnatei și rectificarea articolului “ACTUALIZARE/EXCLUSIV/PE SURSE- Cine este femeia de afaceri din Baia Mare, infectată cu Covid- 19, al cărei traseu ar putea replica în Maramureș dezastrul din Suceava” publicat pe site-ul actualmm.ro la data de 31 martie 2020, în conformitate cu cele prezentate în cuprinsul prezentei notificări și (ii) ștergerea articolului “ACTUALIZARE/EXCLUSIV/PE SURSE- Cine este femeia de afaceri din Baia Mare, infectată cu Covid- 19, al cărei traseu ar putea replica în Maramureș dezastrul din Suceava”, publicat la data de 31 martie 2020 pe site-ul actualmm.ro

Vă atragem atenția asupra faptului că, printre altele, prin prezentarea unor date personale sensibile, fără acordul persoanei vizate și cu grava încălcare a dispozițiilor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE

Totodată, păstrarea acestui articol neconform cu realitatea și defăimător la adresa subsemnatei Stela Gabriela Săsăran, precum și a soțului meu, Mihai Săsăran, ni se aduce un grav prejudiciu atât material, cât și de imagine, sens în care ne rezervăm dreptul a solicita obligarea dumneavoastră la plata tuturor daunelor pe care ni le cauzați.

Cu stimă,
Stela Gabriela Săsăran,
prin av.Ruxandra Diaconeasa ”

Vom reveni în cel mai scurt timp cu o nouă actualizare la acest articol. Știre în curs de actualizare.

 

Adrian Barbur/ ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA