AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Să slujim nu vremurilor, ci lui Dumnezeu

EVANGHELIA ZILEI – Să slujim nu vremurilor, ci lui Dumnezeu

DISTRIBUIȚI

EVANGHELIA ZILEI Şi Iisus, uitându-Se în jur, a zis către ucenicii Săi: Cât de greu vor intra bogaţii în împărăţia lui Dumnezeu! Iar ucenicii erau uimiţi de cuvintele Lui. Dar Iisus, răspunzând iarăşi, le-a zis: Fiilor, cât de greu este celor ce se încred în bogăţii să intre în împărăţia lui Dumnezeu! Mai lesne este cămilei să treacă prin urechile acului, decât bogatului să intre în împărăţia lui Dumnezeu. Iar ei, mai mult uimindu-se, ziceau unii către alţii: Şi cine poate să se mântuiască? Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni lucrul e cu neputinţă, dar nu la Dumnezeu. Căci la Dumnezeu toate sunt cu putinţă. Şi a început Petru a-I zice: Iată, noi am lăsat toate şi Ţi-am urmat. Iisus i-a răspuns: Adevărat grăiesc vouă: Nu este nimeni care şi-a lăsat casă, sau fraţi, sau surori, sau mamă, sau tată, sau copii, sau ţarine pentru Mine şi pentru Evanghelie, Şi să nu ia însutit – acum, în vremea aceasta, de prigoniri – case şi fraţi şi surori şi mame şi copii şi ţarine, iar în veacul ce va să vină: viaţă veşnică. Şi mulţi dintre cei dintâi vor fi pe urmă, şi din cei de pe urmă întâi. Şi erau pe drum, suindu-se la Ierusalim, iar Iisus mergea înaintea lor. Şi ei erau uimiţi şi cei ce mergeau după El se temeau. Şi luând la Sine, iarăşi, pe cei doisprezece, a început să le spună ce aveau să I se întâmple. (Marcu 10, 23-32)

În Evanghelia de astăzi întâlnim întrebarea plină de nelinişti a Sfântului Apostol Petru: Ce se va întâmpla cu ei, cu cei care au urmat Domnului Iisus Hristos?

Apostolii au lăsat toate şi au urmat necondiţionat pe Mântuitorul. Dincolo de vreun beneficiu material, El le arată că răsplata lor va veni din partea lui Dumnezeu şi că va fi una însutită. Hristos-Domnul inversează o aparentă ordine a acestei lumi.

Cei care au dorit să fie primii vor ajunge ultimii. Cei care în ochii celorlalţi au fost ultimii vor primi din partea lui Dumnezeu răsplata vieţii celei veşnice.

Sfântul Atanasie cel Mare aşa ne învaţă: „Trebuie să slujim nu vremurilor, ci lui Dumnezeu”. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA