AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Să mergem la Hristos cu inima și sufletul curat

EVANGHELIA ZILEI – Să mergem la Hristos cu inima și sufletul curat

spot_img

DISTRIBUIȚI

EVANGHELIA ZILEI Şi, cunoscându-L, oamenii locului aceluia au trimis în tot acel ţinut şi au adus la El pe toţi bolnavii. Şi-L rugau ca numai să se atingă de poala hainei Lui; şi câţi se atingeau se vindecau. Atunci au venit din Ierusalim, la Iisus, fariseii şi cărturarii, zicând: Pentru ce ucenicii Tăi calcă datina bătrânilor? Căci nu-şi spală mâinile când mănâncă pâine. Iar El, răspunzând, le-a zis: De ce şi voi călcaţi porunca lui Dumnezeu pentru datina voastră? Căci Dumnezeu a zis: Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, iar cine va blestema pe tată sau pe mamă, cu moarte să se sfârşească. Voi însă spuneţi: Cel care va zice tatălui său sau mamei sale: Cu ce te-aş fi putut ajuta este dăruit lui Dumnezeu, Acela nu va cinsti pe tatăl său sau pe mama sa; şi aţi desfiinţat cuvântul lui Dumnezeu pentru datina voastră. Făţarnicilor, bine a proorocit despre voi Isaia, când a zis: „Poporul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lor este departe de Mine. Şi zadarnic Mă cinstesc ei, învăţând învăţături ce sunt porunci ale oamenilor”. Şi chemând la Sine mulţimile, le-a zis: Ascultaţi şi înţelegeţi: Nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om. (Matei 14, 35-36 şi 15, 1-11)

Ne spune Domnul Iisus Hristos: „Nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om”. Cuvintele au fost adresate fariseilor de atunci şi implicit şi nouă celor de astăzi.

Fariseii au venit în faţa Mântuitorului şi au adus acuze ucenicilor Săi că nu respectă datina bătrânilor, anume aceea de a-şi spăla mâinile când mănâncă pâine. Aici nu punem în discuţie necesitatea spălării mâinilor ca act igienic.

Domnul Hristos ne arată că fariseii puneau accentul mai mult pe obiceiuri lumeşti, pe lucrurile formale. Aveau tendinţa de a neglija obligaţiile faţă de părinţi sub pretextul că ceea ce s-ar fi cuvenit ca sprijin părinţilor a fost oferit ca dar lui Dumnezeu. Sunt unii care la auzul cuvintelor Domnului Hristos vor găsi o scuză pentru a nu posti. Ei spun că nu este păcat ceea ce mănânci, este mai păcat ceea ce rosteşti.

Scriptura nu se contrazice! Mântuitorul ne-a spus că demonii nu ies decât cu post şi cu rugăciune. În faţa lui Dumnezeu să mergem cu inima şi cu sufletul curat. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA