AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Să fim lucrători buni!

EVANGHELIA ZILEI – Să fim lucrători buni!

DISTRIBUIȚI

Şi a început să le vorbească în pilde: Un om a sădit o vie, a împrejmuit-o cu gard, a săpat în ea teasc, a clădit turn şi a dat-o lucrătorilor, iar el s-a dus departe. Şi la vreme, a trimis la lucrători o slugă, ca să ia de la ei din roadele viei. Dar ei, punând mâna pe ea, au bătut-o şi i-au dat drumul fără nimic. Şi a trimis la ei, iarăşi, altă slugă, dar şi pe aceea, lovind-o cu pietre, i-au spart capul şi au ocărât-o. Şi a trimis alta. Dar şi pe aceea au ucis-o; şi pe multe altele: pe unele bătându-le, iar pe altele ucigându-le. Mai avea şi un fiu iubit al său şi în cele din urmă l-a trimis la lucrători, zicând: Se vor ruşina de fiul meu. Dar acei lucrători au zis între ei: Acesta este moştenitorul; veniţi să-l omorâm şi moştenirea va fi a noastră. Şi prinzându-l l-au omorât şi l-au aruncat afară din vie. Ce va face acum stăpânul viei? Va veni şi va pierde pe lucrători, iar via o va da altora. Oare nici Scriptura aceasta n-aţi citit-o: „Piatra pe care au nesocotit-o ziditorii, aceasta a ajuns să fie în capul unghiului? De la Domnul s-a făcut aceasta şi este lucru minunat în ochii noştri”. Şi căutau să-L prindă, dar se temeau de popor. Căci înţeleseseră că împotriva lor zisese pilda aceasta. Şi lăsându-L, s-au dus. (Marcu 12, 1-12)

Dacă noi am fi în locul stăpânului viei, ce am face cu acei lucrători nevrednici? Din cuvintele Domnului Iisus Hristos găsim şi răspunsul. Şi noi spunem: după faptă, şi răsplată!

Oare la ce se pot aştepta cei care au nesocotit obligaţiile convenite şi asumate? Lăcomia i-a îndemnat pe lucrători să se răzvrătească împotriva stăpânului viei.

Dacă suntem sinceri, vom descoperi în mulţi dintre noi comportamente similare acelor lucrători nevrednici. Ignorăm cu bună ştiinţă orice încercare a lui Dumnezeu de a ne readuce pe calea dreptăţii. Ne îndemnăm unii pe alţii să lucrăm cele dăunătoare sufletelor, în loc de cele plăcute lui Dumnezeu.

Vom găsi mulţi dintre cei care ar dori să şteargă din memoria istoriei orice referire la Persoana şi învăţăturile Domnului Hristos. De două mii de ani, omenirea parcă se străduieşte să sădească altă vie, să sape un alt teasc şi să zidească un alt turn.

Sfântul Ioan Gură de Aur aşa ne învaţă: „Cel ce se înalţă împotriva oamenilor se va înălţa şi împotriva lui Dumnezeu”. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA