AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Să fim iubitori de Dumnezeu și de semeni

EVANGHELIA ZILEI – Să fim iubitori de Dumnezeu și de semeni

spot_img

DISTRIBUIȚI

EVANGHELIA ZILEI Cu cine voi asemăna pe oamenii acestui neam? Şi cu cine sunt ei asemenea? Sunt asemenea copiilor care şed în piaţă şi strigă unii către alţii, zicând: V-am cântat din fluier şi n-aţi jucat; v-am cântat de jale şi n-aţi plâns. Căci a venit Ioan Botezătorul, nemâncând pâine şi negustând vin, şi ziceţi: Are demon! A venit şi Fiul Omului, mâncând şi bând, şi ziceţi: Iată un om mâncăcios şi băutor de vin, prieten al vameşilor şi al păcătoşilor! Dar Înţelepciunea a fost găsită dreaptă de către toţi fiii ei. (Luca 7, 31-35)

Cei care nu înţeleg nimic din acti­vi­tatea şi învăţăturile Mân­tuitorului Iisus Hristos mereu vor găsi false motive de a nu se conforma poruncilor divine şi de a se eschiva de la împlinirea învăţăturilor Sale.

Am ajuns să nu-L mai simţim pe Dumnezeu aproape de noi. În goana noas­tră după bunurile materiale, nu mai vedem nici mustrările Lui şi nici nu mai simţim mângâierile Sale. Depărtându-ne de binecu­vân­tarea divină, am ajuns să fim tot mai reci unii cu alţii, egoişti şi insensibili.

Îi urâm pe fraţii noştri, fugim şi ne ascundem de adevăr. Dacă noi înşine nu ne mai înţelegem, oare cum ne vor înţelege cei din jurul nostru?

Sfântul Maxim Mărturisitorul aşa ne învaţă: „Nu fi iubitor de sine şi vei fi iubitor de Dumne­zeu”. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA