AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI- Să adunăm împreună cu Hristos faptele mântuirii

EVANGHELIA ZILEI- Să adunăm împreună cu Hristos faptele mântuirii

spot_img

DISTRIBUIȚI

EVANGHELIA ZILEI Şi a scos un demon, şi acela era mut. Şi când a ieşit demonul, mutul a vorbit, iar mulţimile s-au minunat. Iar unii dintre ei au zis: Cu Beelzebul, căpetenia demonilor, scoate pe demoni. Iar alţii, ispitindu-L, cereau de la El semn din cer. Dar El, cunoscând gândurile lor, le-a zis: Orice împărăţie, dezbinându-se în sine, se pustieşte şi casă peste casă cade. Şi dacă satana s-a dezbinat în sine, cum va mai sta împărăţia lui? Fiindcă ziceţi că Eu scot pe demoni cu Beelzebul. Iar dacă Eu scot demonii cu Beelzebul, fiii voştri cu cine îi scot? De aceea ei vă vor fi judecători. Iar dacă Eu, cu degetul lui Dumnezeu, scot pe demoni iată a ajuns la voi împărăţia lui Dumnezeu. Când cel tare şi înarmat fiind îşi păzeşte curtea, avuţiile lui sunt în pace. Dar când unul mai tare decât el vine asupra lui şi-l înfrânge, îi ia toate armele pe care se bizuia, iar prăzile de la el le împarte. Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea; şi cel ce nu adună cu Mine risipeşte. (Luca 11, 14-23)

Contestatarii Domnului Iisus Hristos, deşi au fost martori direcţi la o minune săvârşită de El, L-au acuzat că Se foloseşte de puterea lui Beelzebul. Acuzaţia lor era lipsită de orice logică şi din acest motiv Hristos le-a explicat absurditatea celor afirmate.

Oare Fiul lui Dumnezeu are nevoie de ajutorul demonilor pentru a alunga pe demoni? Este ceva lipsit de sens! Cei de atunci uitau că răul nu poate genera un bine, adică demonii nu pot săvârşi binele, deoarece răul naşte rău, iar binele naşte un alt bine.

Astfel de acuzaţii au existat de-a lungul istoriei în mod constant împotriva Bisericii. Găsim şi astăzi numeroase astfel de exemple, însă Mântuitorul ne atrage atenţia: „Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea; şi cel ce nu adună cu Mine risipeşte”.

Să ne întrebăm: sunt un risipitor al darurilor divine sau adun cu Hristos faptele mântuirii? (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA