AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Prin Învierea Sa şi noi vom învia

EVANGHELIA ZILEI – Prin Învierea Sa şi noi vom învia

DISTRIBUIȚI

Şi îndată dimineaţa, arhiereii, ţinând sfat cu bătrânii, cu cărturarii şi cu tot sinedriul şi legând pe Iisus, L-au dus şi L-au predat lui Pilat. Şi L-a întrebat Pilat: Tu eşti regele iudeilor? Iar El, răspunzând, i-a zis: Tu zici. Iar arhiereii Îl învinuiau de multe. Iar Pilat L-a întrebat: Nu răspunzi nimic? Iată câte spun împotriva Ta. Dar Iisus nimic n-a mai răspuns, încât Pilat se mira. Iar la sărbătoarea Paştilor, le elibera un întemniţat pe care-l cereau ei. Şi era unul cu numele Baraba închis împreună cu nişte răzvrătiţi, care în răscoală săvârşiseră ucidere. Şi mulţimea, venind sus, a început să ceară lui Pilat să le facă precum obişnuia pentru ei. Iar Pilat le-a răspuns, zicând: Voiţi să vă eliberez pe regele iudeilor? Fiindcă ştia că arhiereii Îl dăduseră în mâna lui din invidie. Dar arhiereii au aţâţat mulţimea ca să le elibereze mai degrabă pe Baraba. Iar Pilat, răspunzând iarăşi, le-a zis: Ce voi face deci cu cel despre care ziceţi că este regele iudeilor? Ei iarăşi au strigat: Răstigneşte-L! Iar Pilat le-a zis: Dar ce rău a făcut? Iar ei mai mult strigau: Răstigneşte-L! Şi Pilat, vrând să facă pe voia mulţimii, le-a eliberat pe Baraba, iar pe Iisus, biciuindu-L, L-a dat ca să fie răstignit. (Marcu 15, 1-15)

Ne întrebăm: de ce a fost condamnat Domnul Iisus Hristos? Deşi am fi tentaţi să credem că personajele principale sunt cărturarii şi arhiereii iudei, Pilat sau Iuda, de fapt despre ei ne amintim doar când facem referire la supliciile Mântuitorului.

Nu cred că în istoria omenirii s-ar fi vorbit despre un Pilat sau despre un Iuda, despre un Anna sau Caiafa. Cel Care a schimbat perspectiva istoriei este Domnul Hristos. El a suferit osânda Crucii pentru noi şi pentru a noastră mântuire.

Cât de uşor au strigat cei de atunci: Răstigneşte-L! Oare prin faptul că trăim departe de învăţăturile Domnului Hristos, că nu-I împlinim poruncile şi-I răstălmăcim cuvintele, toate acestea nu sunt tot atâtea crucificări ale Mântuitorului? De câte ori nu L-am privit pe Domnul Hristos cu viclenia lui Iuda, cu aroganţa lui Pilat sau cu falsitatea lui Anna sau Caiafa?

Toţi au fost convinşi că Iisus, fiul teslarului Iosif din Nazaret, a murit pe dealul Golgotei. Însă El a înviat, iar prin Învierea Sa şi noi vom învia! (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA