AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Nu putem urma celui care trăiește fără Dumnezeu

EVANGHELIA ZILEI – Nu putem urma celui care trăiește fără Dumnezeu

DISTRIBUIȚI

EVANGHELIA ZILEI Atunci a vorbit Iisus mulţimilor şi ucenicilor Săi, Zicând: Cărturarii şi fariseii au şezut în scaunul lui Moise; Deci toate câte vă vor zice vouă, faceţi-le şi păziţi-le; dar după faptele lor nu faceţi, că ei zic, dar nu fac. Că leagă sarcini grele şi cu anevoie de purtat şi le pun pe umerii oamenilor, iar ei nici cu degetul nu voiesc să le mişte. Toate faptele lor le fac ca să fie priviţi de oameni; căci îşi lăţesc filacteriile şi îşi măresc ciucurii de pe poale. Şi le place să stea în capul mesei la ospeţe şi în băncile dintâi, în sinagogi, Şi să li se plece lumea în pieţe şi să fie numiţi de oameni: Rabi. Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi. Şi tată al vostru să nu numiţi pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri. Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos. Şi care este mai mare între voi să fie slujitorul vostru. Cine se va înălţa pe sine se va smeri, şi cine se va smeri pe sine se va înălţa. (Matei 23, 1-12)

EVANGHELIA ZILEI Luând aminte la cuvintele Evangheliei de astăzi, vedem că Domnul Iisus Hristos ne îndeamnă să fugim de făţărnicie şi de făţarnici, de acei oameni care doresc să arate că sunt altfel; de obicei mai buni, mai drepţi, mai corecţi decât sunt în realitate.

Putem descoperi multă făţărnicie şi falsitate în jurul nostru. False modele şi pseudo-personalităţi poţi descoperi la tot pasul. La polul opus se află Domnul Hristos, Cel pe care nimeni nu-L poate acuza de păcat sau de falsitate. El, din dragoste pentru noi şi pentru a noastră mântuire, a urcat, smerindu-Se, pe Crucea Golgotei.

Dacă vom compara faptele şi comportamentul cuiva cu poruncile lăsate de Mântuitorul, vom putea vedea dacă persoana în cauză este sau nu un model demn de urmat. Nu putem urma cuiva care duce o viaţă fără Dumnezeu.

Să ascultăm învăţăturile Mântuitorului şi să le împlinim. (Pr. Dumitru Păduraru)

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA