AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Măsura evlaviei și a sfințeniei

EVANGHELIA ZILEI – Măsura evlaviei și a sfințeniei

DISTRIBUIȚI

Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, dar aţi lăsat părţile mai grele ale Legii: judecata, mila şi credinţa; pe acestea trebuia să le faceţi şi pe acelea să nu le lăsaţi Călăuze oarbe care strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila! Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că voi curăţiţi partea din afară a paharului şi a blidului, iar înăuntru sunt pline de răpire şi de lăcomie. Fariseule orb! Curăţă întâi partea dinăuntru a paharului şi a blidului, ca să fie curată şi cea din afară. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia. Aşa şi voi, pe din afară vă arătaţi drepţi oamenilor, înăuntru însă sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege. (Matei 23, 23-28) 

Mustrările Domnului Iisus ­Hristos adresate fariseilor şi ­cărturarilor sunt valabile şi ­pentru noi cei de astăzi. Domnul Hristos atrage atenţia asupra faptelor condamnabile ale celor care se considerau oameni sfinţi. ­

Mântuitorul nu a condamnat persoana, ci doar faptele şi obiceiurile cele rele ale multor farisei. Cei vizaţi se străduiau mai mult să arate oamenilor că sunt drepți. Mântuitorul le-a atras atenţia, nu se poate ca inima să-ţi fie plină doar de făţărnicie şi să ai pretenţia că eşti un om drept şi sfânt: nu se poate ­mima sfinţenia!

Găsim şi-n jurul nostru destui farisei… ei se străduiesc din răsputeri să arate ca oameni ­care iubesc pe Dumnezeu, însă în realitate sunt plini de pizmă, orgolioşi şi mândri. Se folosesc de numele lui Dum­nezeu doar pentru a face o impresie bună. Cu gesturi atent studiate şi îndelung exersate, ei vor să ne ­impresioneze şi în multe situaţii chiar reuşesc.

Să nu fim farisei! – Evlavia şi sfinţenia doar ­Dum­nezeu le vede şi El le poate ­măsura. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA