AcasăsiugariuEVANGHELIA ZILEI - Lumina nu are amestec cu întunericul

EVANGHELIA ZILEI – Lumina nu are amestec cu întunericul

DISTRIBUIȚI

Şi au intrat iarăşi în Ierusalim. Şi pe când se plimba Iisus prin templu, au venit la El arhiereii, cărturarii şi bătrânii. Şi I-au zis: Cu ce putere faci acestea? Sau cine Ţi-a dat Ţie puterea aceasta, ca să le faci? Iar Iisus le-a zis: Vă voi întreba şi Eu un cuvânt: răspundeţi-Mi şi vă voi spune şi Eu cu ce putere fac acestea: Botezul lui Ioan din cer a fost, sau de la oameni? Răspundeţi-Mi! Şi ei vorbeau între ei, zicând: De vom zice: Din cer, va zice: Pentru ce, dar, n-aţi crezut în el? Iar de vom zice: De la oameni – se temeau de mulţime, căci toţi îl socoteau că Ioan era într-adevăr prooroc. Şi răspunzând, au zis lui Iisus: Nu ştim. Şi Iisus le-a zis: Nici Eu nu vă spun vouă cu ce putere fac acestea. (Marcu 11, 27-33)

În înţelepciunea patristică se spune aşa: „Cine vrea să se mântuiască, cu întrebarea să călătorească”. Există o nelinişte a celui doritor de înţelepciune; de aici izvorăsc întrebările, dar mai ales dorinţa de a găsi răspunsuri care pot aduce un plus de ştiinţă şi de înţelepciune.

Nu aşa au stat lucrurile şi cu fariseii din Evanghelia de astăzi. Ei au venit în faţa Domnului nostru Iisus Hristos cu gândul ascuns de a-L prinde în cuvânt. Nu întrebau din curiozitate, ci întrebările lor meşteşugite şi viclene doreau să producă eventuale afirmaţii ale Mântuitorului, care să poată fi folosite mai apoi ca acuzaţii.

Mântuitorul i-a pus pe farisei să găsească un răspuns în legătură cu persoana şi activitatea Sfântului Ioan Botezătorul. Ei ştiau că Ioan Botezătorul era trimisul lui Dumnezeu, însă au evitat un răspuns direct.

Hristos Domnul nu i-a lăsat în beznă, ci le-a arătat că lumina nu are nici un amestec cu întunericul. Iisus Hristos este Lumina lumii şi mereu aduce răspunsuri şi certitudini. (Pr. Dumitru Păduraru)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA